Külföldi szuperosztöndíjak

Az alábbiakban öt nem mindennapi ösztöndíj-lehetőségről olvashattok, melyek elnyerésével különleges szakmai tapasztalatra és élményekre tehettek szert.

A DAAD német felsőoktatási csereszolgálat ösztöndíjaira 10-15 fős hallgatói csoportok és oktatóik jelentkezhetnek. A pályázat benyújtásának határideje május 1. Az ösztöndíjra bármely tudományág képviselői jelentkezhetnek, akik a 7-12 napos látogatás során előadásokat látogatnak, és tanulmányi beszélgetéseken vesznek részt – természetesen német nyelven. Bővebben

Tajvan két ösztöndíjprogrammal is várja az érdeklődő hallgatókat:

Huayu program a mandarin nyelv tanulására biztosít lehetőséget 3-12 hónapon keresztül. Azon egyetemi vagy főiskolai hallgatók jelentkezését várják, akik biztos angol illetve valamennyi kínai nyelvtudással is rendelkeznek. A szeptemberi képzéseken való részvételre március 22-ig lehet jelentkezni.

A  Taivan Scholarship Program ösztöndíjaival alap- vagy mesterszakot, illetve posztgraduális tanulmányokat kezdhettek meg szeptemberben valamely tajvani felsőoktatási intézményben. A programra március 29-ig jelentkezhettek érettségivel, alap- illetve mester diplomával, vagy PhD és DLA hallgatóként. A tanulmányokhoz angol vagy kínai nyelvtudás szükséges.

Tíz mérnökhallgató végezhet mesterszakot az Egyesült Arab Emírségek ösztöndíjával. A Masdar Institut műszaki egyetem vegyészmérnök, informatikai mérnök, villamosmérnök, rendszermérnök, anyagmérnök, gépészmérnök, finommechanikai mérnök, valamint vízügyi és környezetmérnöki mesterszakjaira jelentkezhettek április 15-ig.

A középiskolás diákok idén először pályázhatnak a Martha Bigliani részösztöndíjra, amellyel a külföldi csereprogramokban vehetnek részt. Március 14-ig kell benyújtani a motivációs levéllel és szülői aláírással ellátott pályázatokat, a jelentkezés ára 10 ezer forint. Az ösztöndíj elbíráláskor fontos szempont a diákok szociális helyzete, tanulmányi eredménye, és más iskolai vagy iskolán kívüli teljesítménye.

(Forrás: eduline.hu)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]