Új közigazgatási ösztöndíjprogram

Közigazgatási ösztöndíjprogramot indít a kormány, ami húsz fogyatékkal élő hallgatónak ad lehetőséget munkatapasztalat szerzésére.

Február 7-ig jelentkezhetnek a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) által meghirdetett ösztöndíjprogramra azok a fogyatékkal élő hallgatók, akik szívesen dolgoznának három hónapig valamelyik minisztériumban. Első körben húsz fiatal kap lehetőséget arra, hogy munkatapasztalatot szerezzen a közigazgatási szférában. A programra a www.kih.gov.hu honlapon keresztül lehet jelentkezni. A felvételt nyerő hallgatók munkáját havi 50.000 Ft-os ösztöndíjjal honorálják majd.

A fiatalok munkáját mentorok segítik, akiket szintén egy pályázat során választanak ki kormánytisztviselők közül.  Sok jelentkező esetén elképzelhető, hogy növelik a felvehető hallgatók létszámát. A program előkészítéseként a minisztériumokban megkezdték a fogyatékkal élők számára a munkaállomások kiépítését.

A kormány célja a program bevezetésével az esélyegyenlőség növelése és a fogyatékkal élők munkatapasztalatainak bővítése, hogy később nagyobb eséllyel helyezkedjenek el a munkaerőpiacon. Bíznak benne, hogy a fogyatékkal élő ösztöndíjasok megjelenésével egyfajta tudatformálás is történik: a minisztériumok is toleránsabban, nagyobb megértéssel fordulnak majd hozzájuk.

Az elbírálás időpontja várhatóan február 24. lesz.

forrás: kormany.hu

kép: pestesely.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]