ZH – Vegyél részt Te is a Zegyetemek Háborújában az ELTE színeiben!

Ma látott napvilágot a Zegyetemek Háborújának első fordulója. Játssz Te is és bővítsd az ELTE csapatát az öthetes műveltségi vetélkedőn!

November 5-én délelőtt elindult a Zegyetemek Háborúja címmel egy öthetes műveltségi vetélkedő az Indexen. 

A különböző felsőokatási intézmények jelenlegi és volt hallgatói, valamint szimpatizánsai mérhetik össze tudásukat közéleti, kulturális, tudományos, történelmi, gazdasági, technológiai és sporttal kapcsolatos kvízkérdések kitöltésével. Az öt forduló után kihirdetik a “ZH” alapján legokosabbnak vagy legműveltebbnek bizonyuló hallgatók és szimpatizánsok intézményét.

A részvételhez Indapass regisztráció szükséges, enélkül nem vehet részt senki a játékban. A részvételhez nem szükséges hallgatói jogviszony, tehát a volt hallgatók, sőt az intézmények szimpatizánsai is részt vehetnek, azonban az első kérdéssor megválaszolása előtt be kell jelölni azt a felsőoktatási intézményt, amely nevében játszani kívánunk.

A kérdéssorok hetente frissülnek, a tervek szerint minden kedden öt héten keresztül. A kérdések megválaszolására 20, 30, illetve 35 másodperc áll rendelkezésünkre, a kérdés hosszától és nehézségétől függően. Fontos, hogy próbáljunk ne sokat időzni egy-egy kérdésnél, mivel pontegyenlőség esetében a gyorsaság számít a rangsor felállításánál. Minden héten 10 kérdést kell megválaszolniuk a játékosoknak.

A kérdőívek a publikálástól számított 24 órán belül érhetőek el csupán, utána már nincs lehetőség a teszt kitöltésére, így aki még nem tette regisztráljon és töltse ki mihamarabb az első forduló kérdőívét.

Nyertest pedig nem csak öt hét után hirdetnek és nem is csak a nyertes intézményt tüntetik fel. Egyéni és intézményi győztest is hirdetnek, sőt fordulónkéntit is. A nyereményeket egyelőre nem nevezték meg, azonban aki az első forduló bevezető cikkét alaposan elolvassa akár kedvet is kaphat a versenyhez.

Játssz Te is az ELTE színeiben és csatlakozz az ELTE Osztaghoz, mutassuk meg, hogy a Zegyetemek Háborújában a mi alakulatunk a legfelkészültebb!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]