Orbán: Semmilyen meglepetést nem okoztunk

A kormányfő levélben válaszolt Nagy Dávidnak, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája előzőleg szerda délutánra hallgatói fórumra hívta meg a miniszterelnököt.

Döntéseinkkel semmilyen meglepetést sem okoztunk – írta válaszlevelében Orbán Viktor miniszterelnök Nagy Dávidnak, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elnökének, aki előzőleg szerda délutánra hallgatói fórumra hívta meg a kormányfőt. Az MTI-nek is eljuttatott levélben az áll, hogy Orbán Viktor jó emlékekkel gondol vissza a diákok delegációjával történt múlt évi parlamenti tárgyalására, amelyen Nagy Dávid is részt vett.

“Bizonyára emlékszik rá, hogy az akkor parlamenti vita alatt álló felsőoktatási törvényről szóló megbeszélésünkön részletekbe menően mutattam be önöknek a felsőoktatás több lépcsőben történő átalakításának tervét. A rektori konferencia is megtisztelt azzal bennünket, hogy a felsőoktatás átalakításáról érdemi egyeztetésekbe bocsátkozott.

Úgy érzem, döntéseinkkel semmilyen meglepetést sem okoztunk” – fogalmazott levelében a miniszterelnök, hozzátéve: a kormány megalakulása óta nyílt lapokkal játszik, legyen szó a nyugdíjrendszer, az önkormányzati rendszer, az egészségügyi rendszer, az adórendszer vagy éppen a közszolgáltatások átalakításáról. Erre a nyíltságra a jövőben is számíthatnak – áll a levélben.

(Forrás: MTI)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]