Megtaláltad már álmaid munkáját?

A héten november 20 és 22 között több száz, külön ELTE-sek számára meghirdetett állás közül válogathattok kényelmesen, online. II. Virtuális Állásbörze. Te regisztráltál már?

November 20-tól 22-ig van lehetőségetek a külön erre a célre kialakított virtuális térben böngészni a cégek és állásajánlatok között, szakmai gyakorlati helyet felkutatni magatoknak, vagy feltenni legfontosabb kérdéseiteket a partnercégeknek.

Miért Állásbörze?

A munkaerő-piacra kikerülő frissdiplomások mindig is többen voltak, mint az adott területre meghirdetett munkák, vagy inkább álommunkák száma. A pályakezdők között különbséget a diploma megszerzésének helye – az ELTE továbbra is sok nemzetközi és hazai rangsorban foglal el előkelő helyet – és a papírhoz társuló gyakorlati tudás, a gyakorlati helyről hozott tapasztalatok és ajánlások tehetnek.
Az ELTE-n 2007 óta működik Karrierközpont, a szolgáltatás célja pedig ez, a diploma értékének növelése. Az állásbörze gondolatát is ez hívta életre. Taskó Zita, a Karrierközpont munkatársa és a börze főszervezője elmondta, úgy gondolták, hogy a Virtuális Állásbörze révén több kapcsolatot tudnak kialakítani, és ezáltal több lehetőséget biztosítani a hallgatóknak a szakmai tapasztalat megszerzésére, vagy akár az elhelyezkedésre. Az ELTE Karrierközpont tavaly ősszel rendezte meg, a ma már talán hagyományteremtőnek is mondható I. Virtuális Állásbörzét. A szervezők a tavalyi évhez képest sok szempontból újítottak a folyamaton, ez pedig megfigyelhető a partnerek összetételén és a kampányban is. Idén nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy felvegyék a kapcsolatot olyan cégekkel is, akik nem állást, hanem gyakornoki- vagy szakmai gyakorlati pozíciót tudnak ajánlani a hallgatóknak. A Karrierközpont célja, hogy a jövőben továbbra is évente megrendezett Virtuális Állásbörze mellett az év további részéven karriernapot, vagy állásbörzét több karon, külön is szervezzenek. Ezzel végeredményben egy dinamikus, állandóan friss pozíciókkal feltöltött felülettel találkozhatnának a hallgatók és a jövőben nem okozna nehézséget a megfelelő hely megtalálása, ahol a gyakorlatban is kamatoztatható az ELTE padjain megszerzett tudás.

Miért Virtuális?

Bár manapság egyre inkább divatba jönnek ezek a virtuális börzék, mégis tartja magát a hagyományos, kiállító helyszínen megrendezett, korzózós börze típus. Ebben az esetben a keresők és kínálók fizikailag is találkoznak, és adott esetben már ki is alakul az első benyomás – legyen ez akár előnye, vagy hátránya ennek az állásbörzének -. „Több egyetemnek van saját állásbörzéje, gondoljunk csak a Műegyetemre, így a börze gondolata nem egyedülálló, azonban tudomásom szerint saját virtuális állásbörze másutt nincs” mondta el kérésünkre Taskó Zita. Hozzátette, hogy ennek a modern módszernek nagy előnye, hogy a kötött időbeosztással rendelkező hallgatók is esélyt kapnak, hogy otthonról, vagy két óra közt a szünetben a campusról kényelmesen böngészhessenek az ajánlatok között. A börze így nem akadályozza a napi rutint, a szemináriumon, vagy előadáson való részvételt, mivel nem kell egy napot arra szentelnie az ELTE-seknek, hogy elmenjenek az egyetemről egy másik épületbe. További előnye ennek a megoldásnak, hogy kommentek, vagyis szinte chat üzenetek formájában lehet kérdezni a cégektől, illetve az állásbörze ideje alatt minden partnercég azonnal elérhető a megadott címen és telefonszámon az érdeklődőd egyetemisták számára.

A Virtuális Állásbörzén való részvételhez nem kell mást tenned, mint regisztrálni a külön erre a célra kialakított felületen – egyébként ha ezt megteszed e-book olvasó és más értékes nyeremények is az öledbe pottyanhatnak – és máris jelentkezhetsz a több mint 200 álláslehetőség, vagy gyakornoki pozíció valamelyikére. Az oldalon kialakított rendszer segítségével néhány kattintással kiválaszthatod, mely területen meghirdetett munkák érdekelnek, és percek alatt eljuthatsz a jelentkezésig is.
Ki tudja? Talán te most találod meg az álmaid állásához vezető utat.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]