„Út a felsőoktatásba”: pályázati lehetőségek

Az EMMI pályázatot hirdet 2012-ben alap-, mester-, vagy osztatlan képzésre felvételt nyert hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű hallgatók számára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő új pályázati lehetőségeket kínál azoknak a hallgatóknak, akik 2012-ben nyertek felvételt alap-, mester, vagy osztatlan képzésre, amennyiben felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény értelmében hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezőnek minősült a felvételi eljárás során, vagy utógondozásban, utógondozói ellátásban részesül.[bquote] A pályázaton keresztül 79 000 000 Ft kerül szétosztásra a hátrányos helyzetű hallgatók között 2013. június 30-ig. [/bquote]

A támogatás első formáját (ösztöndíj támogatási komponens) finanszírozási formától függetlenül, bármely hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, idén felvételt nyert nappali tagozatos hallgató igényelheti. A juttatás összegét (havi 20 000 Ft) két félévre lehet elnyerni.

Az önköltség-támogatási komponenst azok az önköltséges vagy állami részösztöndíjas hallgatók igényelhetik, akik nappali, levelező vagy esti tagozaton kezdték meg tanulmányaikat, és halmozottan hátrányos helyzetűek, vagy utógondozásban részesülnek. A támogatás mértéke az önköltség 60-90 %-át fedezi.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2012. október 17. 24:00.

További részletekért kattints ide.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]