Dupláz az EHÖK elnök

Kalina Gergely továbbra is az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke. Kedd délután az ELTE Szenátusi Termében az EHÖK Küldöttgyűlés második alkalommal szavazott bizalmat az elnöknek és csapatának.

„Meglátásom szerint az elkövetkező évben mindent annak kell alárendelnünk, hogy az új felsőoktatási törvény olyan jogszabállyá váljon, amely a hallgatói mozgalom története folyamán megteremtett és kiharcolt jogokat megőrzi. Mindannyiunk felelőssége, hogy a közös cél elérése érdekében félretegyük az esetleges nézetkülönbségeinket és egységet alkossunk, ugyanis a most végzett tevékenységünk sokszorosan kihat az utánunk következő generációk életére is.” – zárta gondolatait Kalina Gergely, a több mint ötven oldalas elnöki programban. Az ősszel érkező felsőoktatási törvény alapjaiban rengeti meg minden jelenlegi és leendő hallgató életét, ezzel a HÖK életében is az utolsó tandíjellenes tiltakozásokhoz hasonló érdekképviseleti munkát teremt.

A tanulmányi terület munkájának középpontjában az új szabályzatok elkészítése áll. Előre haladt állapotban tart az ELTE új tanulmányi rendszerének bevezetése is, mely olyan a tanulmányi adminisztráció gördülékennyé és hatékonnyá tételére hivatott. Ebben legnagyobb felhasználói tábort jelentő hallgatók minden igényét kielégítő funkciók beépítését kell kiharcolni. Ezek közé tartozik a digitális index, a hallgatói gyűjtőszámla, vagy az integrált könyvtári kölcsönzéskezelés.

Az ELTE hallgatói önkormányzata a drasztikus elvonások ellenére is az elkezdett informatikai és infrastrukturális fejlesztések mellett teszi le voksát – áll a programban. Ennek kulcsa a racionalizálás, mely például a lágymányosi kampuszhoz vezető út akadálymentesítése, a HÖK igényeihez optimalizált közös webmotor létrehozása, vagy az egyetemen már jelenlévő szolgáltatókkal közös Ajándékbolt hálózat elindítása. A korszerűsítés mintapéldája az október derekára elkészülő Kőrösi Csoma Sándor Kollégium „A” épületének felújítása, mely 600 hallgató részére biztosít európai szintű szálláshelyet.

Történelmi fordulat a 113 éves BEAC életében, hogy elnökségének felét hallgatók adják, így az ELTE hivatalos sport klubja ismét az egyetemi szabadidő és tömegsport bázisa lehet. Az ebben rejlő lehetőségekről részletesen kitér Kalina Gergely. Egyedülálló kezdeményezés a belső- és külső kommunikációban is szerepet játszó sajtószoba létrehozása. Külföldi kapcsolatok terén új lehetőséget teremt a hallgatóknak a Partneregyetemi Börze megszervezése. Egyetemi rendezvényeink sorából pedig nem hiányozhat az Eötvös Bál sem az EHÖK elnöke szerint, melyben számít az Egyetemvezetés partnerségére is.

[DOBOZ SZOVEG=”Kalina Gergely munkáját segítő alelnökök személye több területen is változatlan: tanulmányi alelnök Halmi Eszter (ÁJK, BTK, TáTK), szociális alelnök Pauer Eszter (IK, TTK), külügyi alelnök Szabó Judit (ÁJK), közkapcsolati alelnök Csörgics Mátyás (TTK), gazdasági alelnök Gavallér György (IK). A leköszönő Simon Gábor – sportügyi alelnök – utódja pedig Répási Károly (PPK).

Felkért tisztségviselők: esélyegyenlőségi referens Bakos Andrea (BGGyK), tudományos referens Cserép Máté (IK), rendezvényekhez kapcsolódó teendők ellátása Belső Ádám (IK,TTK), kulturális referens Kati Gábor (TÓK), a határon túli magyarok ügyeivel továbbra is Sőtér Dávid (BTK) foglalkozik. Az ELTE Online főszerkesztője Romlaki Dorka Alíz (PPK).”]

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]