„A mellizmon túl” – a Gólyakupa sztárja

Johnny Golddal a KCSSK-ban beszélgettünk igen csak zajosra sikerült fellépése után.

Örülünk, hogy Te is velünk vagy ezen a fantasztikus estén. Milyen rendezvényekre hívnak általában?

Én köszönöm, hogy itt lehetek veletek. Igazából bárhová elmegyek, ahová meghívnak. Hasonló bulikon szoktam fellépni, mint ez, de voltam már gólyatáborban, discoban, és szívesen elmegyek akár esküvőre is… széles palettán mozgok. Akárhová elmegyek, ahol jól megfizetnek.

Melyik fellépésed volt a legjelentősebb, ami meghozta számodra a várt sikert?

Mindenképp a Rió-s. Vannak azonban már komolyabb fellépések is, például tévés műsorokban.

A Johnny Gold névről nekem azonnal Johnny Bravo, a mesehős jutott eszembe…

„Egy, két, há jee baby! Szexi…” /Johnny Bravo/

Miért épp erre a művésznévre esett a választásod?

Az interneten látható sorozatunkban egy óvodai mindenes áll a középpontban, aki a Kaiser János nevet viseli. A történet elmeséli, hogyan is csöppent bele a szórakoztatóiparba, és hogy találnak ki neki egy menő nevet, amire az emberek felfigyelnek. Így lett belőle Johnny Gold. Janit én, azaz Tánczos Tamás testesítem meg.

Hatalmas rajongótáborra tettél szert az elmúlt hónapokban a különféle közösségi portálokon és videó megosztó oldalakon. A rajongóiddal van személyes kapcsolatod? Felismernek az utcán az emberek?

Természetesen felismernek az utcán. Az igazság az, hogy már nem tudok végigmenni úgy egy város utcáján, hogy ne szóljon valaki: „Nézd már! Johnny Gold!”. Nemrég voltam egy Belgä koncerten, de nem igazán élveztem, mert két dal után felhördültek a Belgä-rajongók, és engem követeltek. Ezért kimenekültem. Sajnos már annyira népszerű vagyok, hogy nem tudok elmenni sehová úgy, hogy ne támadnának le az emberek.

Negatív tapasztalatként éled meg ezt?

Nem. A népszerűség ezzel jár. Jó dolog, hogy pozitívan állnak hozzám az emberek, akár ki is fütyülhetnének. Szemtől szemben még nem kaptam negatív véleményt, viszont a videó megosztó portálokon igen, sőt eleinte csak azokat kaptam – amikor még nem fedtük fel az álcát, hogy ez egy web sorozat promóciós videója.

Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy a sikered nagy részben a fizikai adottságaidnak köszönhető. Sok időt fordítasz a tested karbantartására?

Tizenhat éve edzem. Most kicsit lentebb adtam, de voltam már verseny szinten is, akkor tíz éven keresztül dolgoztam az éjszakában, mint vetkőző fiú. Szerintem a Johnny Gold projekthez megengedett ez a leeresztett fazon is.

Ebben a műfajban, melyet Te is művelsz, van olyan előadó, akit konkurenciának tartasz?

Szerintem nincs konkurenciám, mert én teljesen más stílust képviselek. Nagyon jó előadók vannak, de úgy gondolom, én is megállom a helyem ebben a kategóriában.

Milyen kategóriába sorolnád, amit csinálsz?

Ez egy szórakoztató kategória. Azért jött létre ez az egész projekt, hogy az embereket szórakoztassam a csapatommal együtt.

Mikorra várható a következő Johnny Gold-dal?

Lesznek új dalok a közeljövőben. Idén még három-négy dallal fogok előrukkolni.

Nem csalódott benned a közönség a mai estén sem, hiszen ahogyan a klipjeidben megszokhattuk Tőled, színpadra is kevés ruhadarabban lépsz. Viszel az egész produkcióba egy kis erotikus töltetet, melynek leginkább a hölgyek örülnek. Milyennek érezted a mai produkciót?

Maximálisan pozitív volt a visszajelzés. A lányok feljöttek a színpadra táncolni. Ingyen show-t adtak nekem. Nagyon örülök, hogy itt lehetettem, igazán jól éreztem magam.

Lázár Anita
ELTE Online

Fotók: Dőry Szép Ágnes

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]