Három perc hírnév: ELTE-snek is szurkolhatunk a FameLab elődöntőjében

November 11. és 12. délutánján kerül sor a FameLab International tudománykommunikációs verseny két nemzetközi elődöntőjére. A versenyzőknek három percük van, hogy kutatásuk tudományosságáról, hasznáról, valamint saját előadói képességeikről meggyőzzék a zsűrit – melynek részét képezik az online esemény hallgatói is!

Míg az első elődöntőben Egyiptom, Németország, Görögország, Olaszország, Korea, Hollandia, Katar, a Dél-afrikai Köztársaság, Thaiföld és az Egyesült Királyság kutatói versengenek a döntőbe jutásért, addig a második etapban, november 12-én Ausztria, Csehország, Kazahsztán, Malajzia, Svájc, Brazília, Bulgária, Írország és Spanyolország előadói mellett a magyar versenyzőnek is szurkolhatunk.

Magyarországot az ELTE Etológia tanszék doktorandusza, Vékony Kata képviseli A kutyák szociális élete című előadásával. A közönségszavazás egy-egy napig tart az adott elődöntő után, így Katára november 13-áig lehet szavazni, két másik versenyzővel együtt, rangsorolva lehet elküldeni preferenciánkat.

Tavaly ELTE-s sikerrel zárult a FameLab döntője: Reéb Zsófia, az ELTE biológus mesterképzés hallgatója (Idegtudomány szakirány) a második helyet szerezte meg félelmi emléknyomok kialakulásának idegi hátteréről szóló előadásával. Erről és a FameLab-ről bővebben tavalyi cikkünkben olvashattok.

Az eseményhez online csatlakozhatunk, a FameLab Youtube-csatornáján streamelik majd. Izgalmasabbnál izgalmasabb előadásokra számíthatunk, a szurkoláson túl érdemes tehát ezekért is benézni!

Kiemelt kép: az esemény Facebook-oldaláról

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]