Hasznos kurzusok a tudományos értekezőknek

Szeretnél szakmailag megfelelő beadandókat írni? Szeretnél minél jobb helyezést elérni az előadásoddal az OTDK-n? Ha igen, akkor a következő gyakorlati tréningeket neked hirdették meg!

Az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa most tavasszal kettő alkalmat is kínál a hallgatók számára, hogy gyakorlati kurzus segítségével elsajátíthassák a tudományos értekezés és a kutatás fortélyait. A március 7-én, valamint 12-én megtartandó gyakorlaton egy beadandó elkészítésére is lehetőség nyílik. A gyakorlat hasznos elsőévesek és végzős szakdolgozók számára egyaránt.

Egri Krisztina tanárnő oktatói közreműködésével elsőkörben az értékes információforrásokról, illetve az információgyűjtés különböző stratégiáiról tudhatsz meg hasznos részleteket. Ezek után akár egy szakdolgozat írása során is a szakirodalom célratörő kijegyzetelése képezi a kurzus tárgyát, valamint a feldolgozott információk helyes rendszerezése. Már egy egyszerű szemináriumi beadandónál is elkerülhetetlen a pontos hivatkozás, amiről szintén hasznos dolgokat tudhattok meg a Lágymányosi kampuszon megrendezett kurzuson. A kurzusok 4-4 óráig tartanak. Ha felkeltette az érdeklődésed a lehetőség, akkor regisztrálj minél előbb, mivel a létszám limitált. Regisztrálni ezen a linken tudsz.

OTDK_szórólap_2019

Ha esetleg már az egyetemi életben előbbre tartasz, esetleg a tudományos diskurzusba is bekapcsolódnál egy OTDK előadással, akkor ki ne hagyd a következő gyakorlatot! Az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa egy másik tréninget is szervez a hallgatóknak, amin az OTDK-ra vagy más konferenciára készülő előadásodat mutathatod be.

Az NTP-HHTDK-18 projekt részeként szervezett kiscsoportos gyakorlati kurzuson az előadásod prezentálása után személyes visszajelzést kaphatsz a sikeres szereplésed érdekében. A visszajelzésen túl hasznos tanácsokkal is ellátnak az oktatók az előadásmód hatásosságával, valamint annak formai követelményeivel kapcsolatban. A tréning itt is regisztrációhoz kötött, amit a linken elérhetsz. Márciusi és áprilisi időpontok, valamint BTK-s, lágymányosi és ÁJK-s helyszínek közül válogathatsz.

A kiemelt kép forrása: link
A beillesztett kép forrása: link
Forrás: www.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]