Falling Walls Lab – Az innovációs pályázat

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) innovációs pályázatot hirdet, tehetséges kutatók és feltalálók számára.

Falling Walls Lab a világ egyik legnagyobb innovációs versenye. Fő célja, hogy a pályázók olyan kutatási eredményeket produkáljanak, illetve terjesszenek elő a zsűri elé, amelyek gazdasági vagy társadalmi tekintetben kimagaslónak bizonyulhatnak.

„A Falling Walls egy soha vissza nem térő lehetőség a fiatal innovátorok számára, akik valami maradandót szeretnének alkotni a tudományos életben, vagy korszakalkotó újításokra törekednek a saját működési területükön” – nyilatkozta Levendovszky János, a BME egyetemi tanára, tudományos és nemzetközi, valamint általános dékánhelyettese.

A szervezők szeretnének lehetőséget biztosítani a fiatalabb tehetségek számára, hogy olyan jelentős feltalálókkal és tudósokkal találkozhassanak, akik jelenleg meghatározzák a magyarországi tudományos közeget. A verseny többek között külön hangsúlyt fektet a tudományterületek közötti párbeszéd előtérbe helyezésére, és egy újfajta szakmai kommunikáció megformálására is.

A pályázatokat május 2-ig várják. A versenyre a lelkes kutatók jelentkezhetnek találmánnyal, kutatási tervvel, vagy akár különböző társadalmi célú kezdeményezésekkel is – az elsődleges cél az, hogy a koncepció korszakalkotó jelentőséggel bírjon. A Falling Walls Lab magyarországi fordulóját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szervezi meg. A kutatók itt három percben adhatnak számot az akadémikusokból és kiváló szakemberekből álló zsűri előtt saját terveikről. Az idő szigorú megkötéséről a BME Szenátus Tudományos Bizottságának elnöke azt nyilatkozta, hogy az időkorlát pontosabb és tömörebb fogalmazásra készteti majd az előadókat, és a megfogalmazás egy olyan módjára ösztönözheti őket, amely nyitott a hozzá nem értők figyelmére is. Fontosnak tartja a könnyen érthető előadásmódot, hogy azok is képesek legyenek belátni egy-egy projekt hasznát és jelentőségét, akik alapvetően nem teljesítenek az adott szakterületen.

A hazai forduló nyertese ezt követően lehetőséget kap arra, hogy idén novemberében, a Berlinben rendezett nemzetközi döntőn is szerepeljen és képviselje Magyarországot. A rendezvény végső megmérettetésének bírálóbizottságában több Nobel-díjas tudós és elismert vállalati vezető is helyet kap majd.

A versenyen részt vehetnek azok, akik jelenleg egyetemi tanulmányokat folytatnak alap- vagy mesterképzésben, akiknek az alapdiplomája óta maximum tíz, mesterdiplomájuk megszerzésétől pedig maximum hét év telt el, illetve az utóbbi öt évben szereztek PhD fokozatot.

A verseny budapesti előválogatójára 2018. június 12-én kerül sor a BME K épületének dísztermében, ahol a pályázók találkozhatnak a zsűriben az előző év fordulójának győztesével is.

Ha van egy jó ötleted, kutatási terved, vagy akár üzleti modelled, innovációs stratégiád, ne tartsd magadban! Légy résztvevő a Falling Walls Lab versenyében, légy résztvevő egy új korszak megalkotásában!

A versenyre az alábbi linken jelentkezhetsz: falling-walls.com

További információkat a BME oldalán találsz: Falling-walls

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]