ELTE-s konferenciák novemberben

Az utolsó őszi hónapban egyetemünk számos érdekes konferenciának ad otthont, melyekre érdemes ellátogatni. Hogy mindenki a saját érdeklődési területének megfelelően választhasson közülük, összegyűjtöttük, melyek is ezek.

November 8–9. – NavigátorVilág Konferencia

A logisztikai láncok működtetésével foglalkozó nemzetközi rendezvény helyszíne az ELTE Természettudományi Kara lesz. A konferencián az árutovábbítás árát és minőségét meghatározó gazdaság- és közlekedéspolitikai piaci környezetről a szakma jeles képviselői tartanak előadásokat.

November 9. – Őszi Szakmai Napok: KÖSz! – Generációk: Hol a határ?

Az Illyés Sándor Szakkollégium konferenciáján minden évben valamilyen társadalmi kérdésre keresnek választ. Idén, a szakkollégium fennállásának tizedik évfordulóján a generációk közti egyre nagyobb szakadék kialakulásának vizsgálata kerül a középpontba.

November 10. – ÖssznyelvÉsz Konferencia

A Nyelvelméleti Kutatóközpont és az ELTE BTK HÖK közös konferenciáját első alkalommal rendezik meg, célja az alkalmazott és elméleti nyelvészeti ágak népszerűsítése, valamint az, hogy a hallgatók lehetőséget kapjanak az előadás műfajának gyakorlására.

November 11. – Színháztudományi Konferencia

A SziTu Konf második alkalommal kerül megrendezésre az Eötvös Collegiumban. Ebben az évben tíz színháztudományi témájú előadást hallgathatnak meg az érdeklődők három szekcióban. A szekcióvezetők között van az ELTE két oktatója, Darida Veronika és Deres Kornélia is.

November 16–17. – III. Forráskonferencia

A konferencia középpontjában a forráskutatás, a forráselemzés és a tudománytörténet áll. Az előadók összetétele igen változatos, hallgatók és oktatók egyaránt előadnak a rendezvényen. Az A épületben három helyszínen zajlanak majd a programok: a kari tanácsteremben, a Gombocz Zoltán teremben és a 336-os előadóban. Az előadások beosztása az eseménynél olvasható.

November 17. – Művészettörténeti Konferencia

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem Művészettörténet Tanszékének közös konferenciája.

November 18. – Digitális Konferencia 2017

A konferencián a „digitális nemzedékhez” igazított pedagógusszerep esetleges változása és az új technológiákban rejlő lehetőségeket hasznosító módszertani törekvések kapcsán felmerülő kérdésekre kapunk választ a Pedagógiai és Pszichológiai Karon.

November 22. – Paletta – V. Tudományos Diákkonferencia

Az I. Tóth Zoltán Kör az ELTE BTK Történeti Intézet Szekfű Gyula Könyvtárban megrendezendő konferenciája idén a Konfliktusok címet viseli. A Történeti Intézet oktatói által felügyelt rendezvény azt vizsgálja, hogy a konfliktusok az élet mely közegeiben milyen módon és következményekkel jelennek meg.

November 23. – ABsolute – Alkalmazott Bölcsészet Konferencia

A rendezvény célja rávilágítani a bölcsészettudományok társadalmi hasznára és alkalmazhatóságára. Az I épület Bence György termében lesznek előadások  a Nyelvi ütközések, a Módszertani alapon, a Megszólalásig hasonló, a Nem mindennapi tapasztalatok – mindennapi reprezentációk és a Jöttem, láttam, kételkedem elnevezésű szekciókban.

November 24. – Konferencia a tízéves Apokrifról

A folyóirat jubileumának tiszteletére az elmúlt tíz év történetével, az Apokrif irodalmi életre gyakorolt hatásával és az Apokrif-os szerzők munkásságával foglalkozó konferenciát szerveznek az ELTE BTK kari tanácstermében.

November 25. – V. Kutyaetológia konferencia

Az MTA–ELTE Családi Kutya Program keretein belül a TTK-n rendeznek konferenciát, melyen az ELTE doktoranduszai és az MTA kutatói által bárki szabadon megismerkedhet a program eddigi publikációival és kutatási eredményeivel.

November 29-én 16 órától az ELTE BTK Fonetikai Tanszékén működő Gyermeknyelvi Kutatócsoport tartja ülését, melyen Jordanidisz Ágnes A nyelvi fejlődés akadályai kisgyermekkorban címmel tart előadást az A épület 320-as termében.

Forrás: Facebook, ELTE

Kép: ELTE

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]