Pályázz idén is a köztársasági ösztöndíjra!

A következő tanévben is köztársasági ösztöndíjban részesülhetnek azok a hallgatók, akik kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkeznek, és tudományos diákköri munkában, illetve szakmai téren is kimagasló munkát végeznek. A tíz hónapon keresztül havi 34.000 Ft értékű pénzbeli elismerést az oktatásért felelős miniszter adományozza. A pályázatot az egyetem karai egymástól függetlenül írják ki, ezért a pályázásra való jogosultság, az ügyintézés menete és a leadás határideje karonként különbözhet.

Az oktatásért felelős miniszter 10 hónapon keresztül 34.000 forintot adományoz azoknak a tanulóknak, akiknek tanulmányi eredményük kiemelkedő, és emellett szakmai téren is kimagasló munkát végeznek. A köztársasági ösztöndíj célja, hogy megjutalmazza a ország legjobb képességű tanulóinak munkáját, illetve hogy támogassa az elért eredményük fenntartását.

Köztársasági ösztöndíjra pályázhatnak, illetve a pénzjutalomra jogosultak az államilag támogatott (ösztöndíjas, részösztöndíjas) illetve a költségtérítéses (önköltséges), teljes idejű (nappali tagozatos) alapképzésben, mesterképzésben, valamint osztatlan képzésben részt vevő hallgatók.

A pályázatot a felsőoktatási intézmények írják ki, ezért a pályázás menete, feltételei, a pályázat leadásának határideje az egyetem karain eltérőek lehetnek.

A pályázati kiírást már közzétevő karok feltételei és a leadási határidők:

Forrás: kormany.huelte.hu

Kép: ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]