Konferencia a migrációs helyzetről

A Mathias Corvinus Collegium a „The Spring School: Refugee and Asylum Policy in the EU – Current Challenges for Central Europe” című konferenciát és műhelymunkát ajánlja az érdeklődők figyelmébe, amelyet 2016. április 18-22. között rendeznek meg. A konferencia célja a résztvevőkkel közösen megvitatni a kialakult migrációs helyzetet, az eddigi eseményeket, megoldási stratégiákat és a jövőbeli lehetséges következményeket. A jelentkezés határideje 2016. április 13.

A Mathias Corvinus Collegium, a Migrációkutató Intézet és a Technische Universität Chemnitz közös szervezésében megvalósuló konferencia és műhelymunka célja, hogy magyarországi és németországi egyetemisták, elismert szakértők közreműködésével egy közös tanuló és alkotómunka folyamán ismerkedjenek meg az aktuális, 2015 nyara óta kialakult migrációs helyzettel.

Kiknek ajánlják a The Spring Schoolt?

  • aki szeretne különleges, exkluzív betekintést kapni a menekültkérdés kapcsán kialakult európai diskurzusba;
  • aki kellően nyitott a sajátjától esetleg eltérő vélemények elfogadására és értelmezésére;
  • aki hajlandó az angol nyelven folyó értékteremtő viták és csoportmunkák formájában saját meggyőződéseit diáktársai érveivel megütköztetni.

A program során a résztvevők a hazai és nemzetközi előadókkal folytatott szakmai diskurzus keretében vizsgálják meg a biztonság- és határpolitika főbb szempontjait, valamint a menekültügyi gyakorlatot és az integrációs szabályozást nyugat- és kelet-európai nézőpontból. A műhelymunkák célja, hogy a közös forgatókönyv-készítések és döntési szituációk modellezésének segítségével a diákok elmélyedjenek a téma részkérdéseiben, és testközelből tapasztalják meg a helyzet összetettségét.

A rendezvény nyelve az angol és a német.

 A konferencia időpontja: 2016. április 18-22.

Helyszíne: Mathias Corvinus Collegium, 1016 Budapest, Somlói út 51.

További információk itt találhatók. 

A rendezvény programja itt található. 

A hallgatók részvételi szándékukat online jelentkezéssel jelezhetik itt.

A műhelymunkára történő jelentkezés regisztrációs díjhoz kötött, melyet a résztvevők számára visszatérítenek, amennyiben az esemény minden napján részt vett és ezt aláírásával igazolja. A regisztráció visszaigazolása a regisztrációs díj megérkezését követően történik.

Regisztrációs díj: 6000 HUF, Tihanyi Alapítvány, 10800014-10000006-10059244.

A Közlemény rovatban szükséges feltüntetni a nevet és a „The Spring School” megnevezést!

Amennyiben a hallgató részt vesz a műhelymunka minden napján, úgy a kollégium ingyenesen biztosítja a szállást.

Kérdések esetén érdeklődni lehet a következő e-mail címen: info@mcc.hu

Kép: websmp102.sap-ag.de

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]