XXI. Bolyai Konferencia 2016

Idén immár 21. alkalommal rendezik meg a hagyományos Bolyai Konferenciát. Az ELTE természettudományos és informatikai szakkollégiuma, a Bolyai Kollégium idén március 19–20. között ad otthont rendezvényének, amelyre február 26-ig lehet jelentkezni. Nagy népszerűségének és sikerének köszönhetően tavaly mintegy 100 pályázat közül került ki az 54 kiállított poszter és a 30 előadó.

A minden évben sikeresen lezajló, érdekes munkákat bemutató Bolyai Konferencia idén március 19–20-án lesz a Bolyai Kollégiumban. Az ELTE szakkollégiuma minden évben nagy érdeklődésnek örvendve rendezi meg a konferenciát, idén már 21. alkalommal teszi ezt meg.

A konferencia arra hivatott, hogy a természettudományos, bölcsész, jogász, közgazdász, orvostudományi és egyéb témában kutató értelmiség fiatal tagjai bemutathassák egymásnak kutatási témáikat, eredményeiket, és az előadói képességeiket kipróbálhassák és fejlesszék. Idén február 26-ig várják az érdeklődők jelentkezését. Poszterrel és előadással is lehet indulni, az előadások időtartama 15 perc és 5 perc diszkusszió. A jelentkezési lapot ITT tudjátok letölteni.

A konferencián 2012 óta nemzetközi hírű kutatók is részt vesznek. Így például az elmúlt években ők adtak elő a Bolyai Konferencián:

  • 2013Szemerédi Endre Abel-díjas matematikus és Barabási Albert László fizikus,
  • 2014Bojár Gábor, a Graphisoft és az Aquincum Institute of Technology (AIT) alapítója és Vámos Miklós író, dramaturg,
  • 2015Frei Zsolt asztrofizikus, az ELTE TTK Atomfizika Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, valamint Nádasdy Ádám költő, esszéista, az ELTE BTK Angol Nyelvészeti Tanszékének egyetemi tanára.

A konferencia meghívóját itt, a Facebook-esemény pedig itt találjátok.

További információk az ELTE Bolyai Kollégium honlapján érhetők el.

Sok sikert kívánunk minden nevezőnek!

Forrás és kép: elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]