6 hasznos, tanulásra alkalmas mobilalkalmazás

Ha táblagépet vagy telefont kaptatok karácsonyra, akkor mindenképpen érdemes beszereznetek ezeket a tanulást is segítő, ingyenes alkalmazásokat.

A Khan Academy nevű program több mint 4000 oktatóvideót kínál teljesen ingyen. Olyan az egész, mintha egy izgalmas egyetemi előadáson vennénk részt. És szinte bármilyen témában találhatunk videót, a művészettörténettől egészen a matekig.

A Coursera app a világ legjobb egyetemei előadásaiba nyújt betekintést. Eddig több mint 200 kurzus követhető teljesen ingyen.

A Duolingo pedig egy nagyszerű nyelvtanulást segítő program. Rendkívül sok nyelv között választhattok. A programot folyamatosan fejlesztik, gyakorolhatjátok vele a különböző nyelveket az alapoktól egészen a már nehezebb fázisokig. Szavakat memorizálhattok vele, de akár fordításra is alkalmas.

Az Easybib-en több tízezer idézet megtalálható. Egyetlen másodperc alatt találhatod meg a keresésed számára a legmegfelelőbbet. Ha keresel egy idézetet a szakdolgozatodba, akkor ezt az alkalmazást válaszd.

A Quizlet nevű programmal saját tudásotokat ellenőrizhetitek. Nagyjából úgy működik, mint a hagyományos memóriakártya. Használhattok képeket, hangfájlokat. Egyik oldalra írhatjátok a kérdést, a másikon pedig megkapjátok a választ.

A Lumosity az agyatokat fejleszti. Az alkotók több egyetemmel együttműködve fejlesztették az appot, és már világszerte 60 millióan töltötték le.

Forrás: eduline.hu

Kép: mtv.co.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]