Bajokhoz vezethet a mértéktelen internetezés

Dr. Hayley Van Zwanenberg brit pszichológus javaslata szerint el kell dobni minden elektronikus kütyüt. Na jó, azért ennyire nem kell szigorúnak lenni, de fontos, hogy ne töltsünk nagyon sok időt “okos” eszközeinkkel együtt, és megfelelő minőségű és mennyiségű időt tudjunk szánni a személyes kapcsolatainkra.

Hayley Van Zwanenberg brit pszichológus azt ajánlja, hogy legalább karácsonykor, a családi vacsora alatt ne vegyétek elő a telefonotokat, de a legjobb az lenne, ha minden közös családi esemény alkalmával mellőznétek ezeket az eszközöket. A pszichológus nem ellenzi teljes mértékben ezen kütyük használatát, például az oktatásban nagy haszna lehet, de nem szabad túlzásokba esni!

A fiatalabb generáció számára különösen veszélyes lehet, mert ebben a korban sokkal jobban alakítható az ember személyisége és ilyenkor alakulnak ki a meghatározó képességek is, amiket ronthat a mértéktelen internetezés. Ha valaki a személyes beszélgetések helyett túl sok időt tölt online, fejletlen lehet érzelmileg, és nehezebben fog helytállni az életben. Például az internetes zaklatás kapcsán nem fogja tudni felmérni mások megaláztatásának súlyát. Vagy nem fog tudni személyes kapcsolatokat kialakítani és megtartani.

Forrás: Eduline

Kép: txlabz.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]