Jelentkezz az ELTE szakkollégiumaiba!

Az ELTE új-és már meglévő hallgatóinak a 2015/2016-os tanévben is lehetőségük nyílik arra, hogy beadják jelentkezésüket az ELTE valamelyik szakkollégiumába. A jelentkezés feltétele a kimagasló tanulmányi eredmények mellett, hogy a hallgató más jelentős tanulmányi, kutatási- vagy versenyeredményekkel is rendelkezzen, valamint kész legyen részt venni a szakkollégium közösségi életében, elhívatott legyen, és aktív tudományos munkát végezzen.

A szakkollégiumok célja, hogy támogatást nyújtsanak a hallgatók szakmai fejlődéséhez, segítsék tudományos munkájukat, olyan magas szintű képzést nyújtsanak, melyek következtében a hallgató megfeleljen a nemzetközi munkaerőpiac elvárásainak. Ezen kívül a hallgatók egy pezsgő közösség részévé válnak, így szakszemináriumok mellett rendszeres programokon, kirándulásokon vehetnek részt.

Bár az ELTE részét képezik, a szakkollégiumok autonómok, így a kurzusokon keresztül a közösségi programokon át mindent maguk a szakkollégisták terveznek meg. Azoknak sem kell aggódniuk, akik nem szeretnének a kollégiumban lakni, hiszen a beköltözés csak azoknak kötelező, akik a felvételi eljárás során potentát státuszt érnek el, így habár ők nem válnak teljes jogú tagokká, lehetőségük nyílik arra, hogy egy előkészítő félév során hiányosságaikat pótolva újból jelentkezzenek.

Az ELTE szakkollégiumai közül jelenleg háromba lehet jelentkezni. A felvételi több fordulós, az első forduló pályázatainak leadási határideje az Eötvös József Collegiumba augusztus 12-e éjfél, az Illyés Sándor Szakkollégiumba augusztus 14-e éjfél, a Bolyai Kollégiumba pedig augusztus 10-e, szintén éjfél.

A pályázatok tartalmi követelményeiről és további információkról a kollégiumok honlapján olvashattok: Eötvös József Collegium, Illyés Sándor Szakkollégium, Bolyai Kollégium.

Kép: link

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]