Megjelent a Neveléstudomány folyóirat

Online folyóiratot indított az ELTE PPK Neveléstudományi Intézete és az ELTE PPK Neveléstudományi Doktori Iskolája.

Neveléstudomány címen, Oktatás – Kutatás – Innováció alcímmel jelent meg február 21-én a tudományos folyóirat első száma. Az ingyenes, kizárólag online hozzáférhető lap a tervek szerint évente 4 számmal lesz olvasható.

A szerkesztőség célkitűzése kommunikációs felületet biztosítása azok számára, akik művelik vagy érdeklődnek a nevelés tudománya iránt. Amellett, hogy azok igényeit is igyekszik kielégíteni, akik inkább egy-egy konkrét téma mélyrehatóbb vizsgálatát kedvelik, a tudományos eredmények iránt érdeklődők számára is bőséges információforrást jelent. A folyóirat támogatja a magyar pedagógiai szaknyelv és szakmai kommunikáció magas szintű művelését. További cél a nemzetközi tudományos paletta színesítése, hiszen a tanulmányok angol nyelven is közzétehetők a szerző kérésére.

A rovatok struktúrája is a tudományág sokszínűségét követi. A hazai szerzők munkái mellett a Kitekintés rovat teret ad külföldi kutatók tanulmányainak publikálására. A Fókusz rovatban tudományos műhelyek, iskolák, kutatási irányok kapnak bemutatkozási lehetőséget. A szerkesztőségbe beérkezett kéziratok publikálása a Körkép rovatban történik. A Szemle neveléstudományi témakörben megjelent köteteket, tanulmányokat mutat be recenziók formájában. A honlapon található Események rovat természetesen gyakrabban frissül, az aktuális rendezvényekről, hírekről számol be.

A folyóirat publikálásra ösztönzi a tehetséges, igényes hallgatókat is a képzés minden szintjéről, az alapszaktól a doktori iskoláig, ahogy ezt már az első szám is megmutatta. A tudományos igényességet a kéziatok anonim bírálata szolgálja“- tudtuk meg Vámos Ágnestől, a lap főszerkesztőjétől. Kiemelte az online felület korszerűségét, az idegen nyelvű publikálás lehetőségét és a hagyományos, leíró koncepción túlmutató recenziós módszert, mint a folyóirat újításait.

A folyóirat elérhető a http://nevelestudomany.elte.hu/ címen, valamint a facebook oldalukon is követketőek az aktuális hírek.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]