Nyílt Nap az ELTE Természettudományi Karán

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara 2012. január 27-én 9 órai kezdettel Nyílt Napot rendez az egyetem lágymányosi campusán.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara számára fontos, hogy minél részletesebb, pontosabb és hiteles információt adjon leendő felvételizőinek. Ezt a célt szolgálja a minden évben megrendezésre kerülő Kari Nyílt Nap, mely idén is számos újdonsággal várja az érdeklődőket.

Kiemelt fontosságú, hogy a többciklusú képzés bevezetéséhez, az ún. Bologna folyamathoz kapcsolódóan a 2006-tól már bevezetésre került alapképzésekről (BSc), és a 2009-ben indult mesterképzésekről (MSc), továbbá ezek kimeneti és továbbhaladási lehetőségeiről részletes tájékoztatást nyújtsunk.

A felvételi eljárásról, a Kar oktatási-kutatási tevékenységéről szóló informatív előadások mellett, a látogatók testközelből ismerkedhetnek a Kar mindennapi életével, munkájával. A rendezvény ideje alatt a vendégek az alapszakok standjainál tájékozódhatnak az őket érdeklő szakokról, tehetik fel kérdéseiket oktatóknak és hallgatóknak egyaránt. Szakmai előadásokat is szerveznek a látogatók számára, olyan témákat érintve, melyek méltán tarthatnak számot a természettudományok iránt nyitott résztvevők érdeklődésére.

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ meghívott szakértője a Felvételi Iroda standjánál az Iroda munkatársaival közösen válaszol a felvételi jelentkezéssel és eljárással kapcsolatos egyedi kérdésekre.

A Hallgatói Önkormányzatok közreműködésével megmutatják a kari diákélet sokszínűségét (közélet, sport, TDK, hallgatói juttatások).

Az ELTE TTK Hallgatói Alapítvány ismerteti ELTE érettségi-felvételi előkészítőjét, amely számos ingyenes modullal valamint támogatási formával (tanulmányi ösztöndíj, támogatási pályázat, stb.) bővült az idei évben. Újdonságként említendő, hogy külön standdal mutatkoznak be, tehetséges hallgatóinkat az igényes tudományos kutatómunkára felkészítő szakkollégiumaink.

A Nyílt Napon „idegenvezetéssel” látogathatók az Egyetemváros olyan állandó szakkiállításai mint az ELTE-TTK Természetrajzi Múzeuma (Történeti Ásvány-Kőzettár, Biológiai és Paleontológiai Múzeum) vagy a Bakos Tibor Matematikai Gyűjtemény.

Kép forrása: mph.elte.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]