Neymar csillaga lemenőben?

Neymar a Barcelona után azért választotta a PSG-t, hogy végre kilépjen Messi árnyékából. Terve az volt, hogy bebizonyítja, ő a világ legjobbja. Ennek már három éve…

Egy héttel ezelőtt hangos volt a sajtó Neymar miatt, de nem igazán a pályán nyújtott teljesítménye, hanem a születésnapi bulija miatt. 2018-as fényűző szülinapi rendezvénye óta a sajtó minden évben különös figyelmet szentel a focista ünneplésének körülményeire. A partit két héttel ezelőtt a Montpellier ellen játszott szombati, és a rá mindössze három napra Nantes ellen játszott mérkőzés közé ékelte be a 28. születésnapját ünneplő brazil. Nem akart nagy felhajtást, tanulva a korábbi évekből, csupán pár embert hívott a klubból, illetve pár barátot, ezzel is mutatva, hogy a PSG sztárja bizony mennyire éretten tud már ünnepelni. Ez akart lenni az új hozzáállásnak a bizonyítéka, hogy méltó vezetője csapatának a Bajnokok Ligája trófeájához vezető (eddig egyenes) úton. De ezzel bebizonyítva azt is, hogy megérdemli a történelem legdrágább játékosa címét.

A parti végül tényleg visszafogottra sikerült. Egy említésre méltó dolog volt, hogy mindenki fehérbe öltözött. Ennek ellenére a buli utáni kedden Neymar a Nantes ellen nem lépett pályára bordasérülésre hivatkozva. Bár hozzá kell tenni, hogy már korábban, a szombati bajnokin is fájlalta az oldalát.

Képtalálatok a következőre: neymar birthday white

Amikor 2017 nyarán otthagyta a Barcelonát, Neymar nem kisebb dolgot hagyott hátra, mint a Messivel és Suárezzel alkotott valaha volt egyik legerősebb frontvonalat. Tette mindezt azért, mert központi figura akart lenni, el akarta hagyni a segítő, a gólpasszokat adó játékos szerepét. Olyan akart lenni, mint Messi.

Első terve az Aranylabda megszerzése volt. Bár az első ötbe már évek óta tartósan beépült, mindig Messi és Cristiano Ronaldo mögött találta magát. Ő csapata legjobb játékosa, a világ legjobb focistája cím még várat magára.

Első évében a PSG-nél Neymar a harmadik legtöbb szavazatot kapta az Aranylabda zsűrijétől, egy évvel később már csak a 12. helyet érte el. 2019-ben a legjobb 30-ba két csapattársa is bejutott. Mbappé végül 6., Marquinhos 28. lett. Neymart még csak nem is jelölték.

Akárhogyis, Neymar csillaga eléggé leszállóban van, eddig nem sikerült Messitől átvenni a képzeletbeli koronát, azonban a nyomában vannak már a következő generáció feltörekvői, mint például csapattársa, Mbappé.

Mégis miért nem sikerül Neymarnak átlépni azt a bizonyos küszöböt? Az igazság az, hogy a Neymar hírnevén nem segít az, hogy olyan csapatban van, ahol képesek őt elkényeztetni, és lassan már alig tudják fegyelmezni az edzők. Pedig rengeteg példa van arra, hogy valaki sikeres pályafutás mellett aktív társasági életet is éljen, Neymarnál valahogy ez mégis sokszor botrányba fullad. Elég csak a tavaly kirobbant szexuális zaklatási botrányára gondolni.

Képtalálatok a következőre: neymar montpellier

Nem tett jót népszerűségének a születésnapja előtti, Montpellier ellen játszott mérkőzés sem. Bár a csapat könnyedén győzte le ellenfelét 5-0-ra, az első félidőben a bíró figyelmeztette Neymart, hogy ne cselezzen annyit, vegyen vissza a trükkökből, mert ezzel csak alázza az ellenfelet. Neymarnak ez a hozzászólás nem tetszett, ennek hangot is adott.Végül reklamálásért sárga lapot kapott. A Twitteren posztolták a videót „Én csak focizom” címmel (ezt mondta Neymar a bírónak), közel 3 millióan látták már – azt hiszem, mondani sem kell, hogy ez sem tett jót a renoméjának. A baj az, hogy Neymarnak nem csak egy-két ehhez hasonló videója terjed a neten. Valahogy a tehetsége és a botrányai nincsenek kellő szinkronban egymással.

Ettől függetlenül nem szabad még őt leírni. Jó formában van, a PSG nagy eséllyel pályázik első BL-címére. Mégis, ahogy visszatekintünk eddigi karrierjére, talán mindenkinek inkább a fény, a csillogás, a botrányok jutnak előbb eszébe, mint hogy milyen nagyszerű focista is ő.

Forrás: nytimes.com

Képek forrása: time24.news, en.as.com, businessinsider.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]