A Patriots az NFL legnagyobb csaló csapata! Vagy mégsem?

Ha manapság megkérdeznénk egy NFL-szimpatizánst, aki nem a bostoni csapatnak szurkol, hogy szerinte melyik a liga legtöbbet csaló gárdája, valószínűleg azt mondaná, hogy a New England Patriots. A pár évvel korábban kirobbant Deflegate botrány, az idei szezon előtti Edelman-doppingbotrány, néhány kétes játékvezetői ítélet, valamint az a tény, hogy a Brady–Belichick páros halomra nyerte magát, oda vezetett, hogy a többi csapat szurkolói egyszerűen elkezdték konstans csalással vádolni a bostoniakat. Legyen szó akár a bírók manipulálásáról, akár a labdák leeresztéséről, akár fekete mágiáról, kis túlzással. Most azonban minden kiderült: a Patriots a fasorban sincs a liga legnagyobb szélhámos alakulataihoz képest.

Teljesen véletlenül találtam rá a yourteamcheats.com névre hallgató fantasztikus oldalra, ahol bizony ott van az összes csapat teljes bűnlajstroma egészen a kezdetektől fogva. Ahogy az oldal szlogenje is mondja: „Szóval azt hiszed, csak egy csapat csal az NFL-ben? Tévedsz. Mind a 32 csapat csal. Még a te kedvenc csapatod is egy nagy csaló.” Rövid idő után pedig rájövünk, hogy abszolút igazuk van. Már a nyitólapon megtaláljuk az összes csapat képét, felette kis piros körben a számmal, hogy hányszor csaltak eddig fennállásuk során. A csalások alatt az óriási botrányok, mint a korábban említett Deflegate, vagy például a New Orleans Saints nevével összekötött, szintén híres Bountygate mellett az apró szabályszegéseket is jegyzi az oldal, valamint azokat is, amelyeket játékosok követtek el. Ebben a kategóriában egyértelműen a PED (illegális teljesítménynövelő szer) használata a leggyakoribb és legáltalánosabb, amelyet bár maguk a játékosok követnek el, mégis a csapat számlájára írják, hiszen ha emiatt nyernek meccseket, akkor a franchise neve mellé kerül a W.

sfodkoksdg

De jöjjenek akkor a számok. Bár korábban azt lehetett gondolni, hogy a New England, ha nem is az első helyen, de a dobogón egészen biztosan szerepelni fog, valójában nagyon élesen más a helyzet. A Patriots a maga 27 elkövetett szabálysértésével bizony csupán átlag alattinak számít, és mindössze a középmezőny alján helyezkedik el. De ki van akkor az első helyen? Nos, nem más, mint a Denver Broncos. Arra talán kevesen fogadtak volna előre, hogy a vadlovak csapata az, amelyik birtokolja ezt a nem annyira dicsőségteljes pozíciót, pedig így van. A Broncos szám szerint 53 szabályszegéssel a liga legtöbbet csaló csapatának számít az oldal szerint. Ebből az 53 szabályszegésből 12 alkalommal PED-del bukott le valamilyen játékosuk (2003 óta), de sok egyéb mellett van itt még szerződésekkel való csalás, illetve természetesen a csapatok bűnlajstromáról elmaradhatatlan Spygate is. A dobogó második, illetve harmadik helyét a New York Jets, illetve az Indianapolis Colts foglalja el, előbbi a maga 51, utóbbi a maga 48 szándékos szabályszegésével.

Az NFL legtisztességesebb (vagy legügyesebben csaló) csapata az oldal szerint pedig nem más, mint a jelenlegi 1/1-es Arizona Cardinals. A franchise neve mellett mindössze 12 csalást tudtak összeszámolni, igaz, ezek között vannak elég aktuálisak is. A lista végén még szintén 20 szabályszegés alatt van a Jaguars (13), a Rams (15), a Bengals (15), a Texans (16), valamint a Titans (17). Aki kételkedne, vagy érdekelné, hogy honnan jönnek ezek a számok, illetve miket számítanak csalásnak, az nagyon könnyen utánajárhat, ugyanis a honlapon minden egyes szabályszegési eset külön megtalálható és elolvasható. Aki pedig úgy érzi, hogy még az oldalon listázottakon kívül is tud esetekről, az kapcsolatba tud lépni a honlap készítőivel, akik szívesen várják az új információkat. Látható tehát, hogy bár rendkívül széles körben elterjedt a gondolat, hogy a Patriots sikerei mögött illegális eszközök állnak, illetve hogy a csapat a liga legnagyobb hamiskártyása, a valóság nem ezt mutatja. Ez a cím bizony a Broncosé.

fdgsdds

Kép forrása
Kép forrása
Kép forrása

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]