Izgalmak az utolsó percig – futsal csoportmérkőzések a KEK-en

Miután délre eldőlt, hogy az ELTE-BEAC csapata második helyen jutott be a holnapi egyenes kieséses szakaszba, még további két-két csoport küzdelmeit bonyolították le estig a BEAC Sportcsarnokban és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Örömteli volt az ELTE-BEAC csapatának délelőtti jó szereplése, de a valódi izgalmakra szomjazó szurkolóknak joggal lehetett hiányérzetük ebédjük elfogyasztása közben. Néhány szorosabb meccset leszámítva meglehetősen kiszámítható módon alakult az A-csoport, ám a délutáni program még a legfinnyásabb nézők igényeit is maradéktalanul kielégítette. Mindkét, a BEAC-on megrendezett csoportban maradtak eldöntetlen kérdések az utolsó körre, többek között egyetemünk nyolcaddöntős ellenfelének kilétére is a végsőkig kellett várni.

A B-csoportban egy pillanatra sem férhetett kétség a BME csoportelsőségéhez. A futsalban tradicionálisan nagyon erős egyetem csapata 100%-os mérleggel jutott a legjobb 16 közé, de azt közel sem állíthatjuk, hogy unalomba fulladtak volna mérkőzéseik. Első találkozójukon mindössze egy góllal múlták felül a csíkszeredai Sapientiát, akik ma látszólag a kiélezett meccsekre specializálódtak, következő két mérkőzésükön nem is született döntés. Nem ez volt azonban a BME legszorosabb meccse: A Semmelweis elleni összecsapásukon egészen az utolsó percig hátranyban voltak a műszakisok, amikor is sikerült egyenlíteniük, majd 3 másodperccel a játékidő lejárta előtt szerezték meg a győztes találatot.

Nem ez volt az egyetlen thrillernek is beillő találkozó: a kolozsvári Tiffosi és a Corvinus párharca is hasonló, sőt, még eseménydúsabb forgatókönyvet követett. A Corvinus vezető találatára az erdélyiek egy, a nap gólja díjra érdemes kapáslövéssel válaszoltak, majd miután újra a pestiekhez került az előny, érthetetlen leolvadást bemutatva azt gyorsan 4-2-es hátránnyá változtatták. Ezen a ponton tértek magukhoz és kezdődött el az adok-kapok. A BME-hez hasonlóan ők is hátrányban vágtak neki az utolsó percnek (5-4), de gyors egymásutánban szerzett találataiknak köszönhetően végül 6-5-ös győzelemmel indították a tornát.

A Tiffosi következő mérkőzése is tartogatott váratlan fordulatokat, de a szerencse ismét nem a kolozsvári srácok pártját fogta. A Szent István Egyetem elleni párharcuk félidejében 4-0-ás hátrányban találták magukat, amire bátor lépéssel reagáltak: az egész második félidőt vészkapussal játszották végig. Hiába kapaszkodtak fel 4-3-ra is, végül meg kellett elégedjenek a tisztes helytállást jelentő 5-4-es vereséggel.

A sorsolásnak köszönhetően úgy fordultunk az utolsó körre, hogy gyakorlatilag minden mérkőzés közvetlen helyosztónak is beillett volna. A két döntetlennel álló Sapientia a pont nélküli Szabadkával mérkőzött és miután utóbbiaknak itt se sikerült megszerezni első egységeiket, ők holnap csak az alsóházban folytathatják a küzdelmeket. Ugyanebben a helyzetben találkozott a Tiffosi és a II. Rákóczi FKMF csapata, ahol az eddig többnyire peches kolozsváriak szerezték meg a győzelmet, és ezzel az esélyt, hogy holnap a felsőházban bizonyíthassanak.

Az egyaránt két-két győzelemmel álló Szent István és Corvinus találkozóján a C-csoport első helye volt a tét. Részben a nap gólja díj másik képzeletbeli várományosának köszönhetően végül 5-3-as budapesti siker született, így a Corvinus végzett a C-csoport élén.

ELTE-s szemmel a legfontosabb párharc a B-csoport második helyéről döntő Inter Góbék – Semmelweis meccs volt. Az orvosisok vitatott körülmények között született első találatát (a védők hevesen reklamáltak kezezés miatt) a mérkőzés végén újabb kettő követte, így 3-1-es győzelme után a SOTE lesz az ELTE-BEAC ellenfele a holnapi nyolcaddöntőben.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen párhuzamosan lebonyolított csoportokat az Óbudai Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nyerték, míg a vigaszágra a Kolozsvári Góbék és a Shörlock MOGYE kényszerülnek. Második helyen jutott tovább az NKE és YoungBoys – Imperial Wet csapata, az utolsó, még épp felsőházat érő helyeket pedig a DE – Sinter FC és a Selye János Egyetem kaparintották meg.

A felsőházi helyosztóknak a BEAC Sportcsarnok, az alsóházi küzdelmeknek pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ad majd otthont.

Kép forrása: BEAC

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]