I. Egyetemi-Főiskolai Curling Bajnokság

Kipróbálnál valami újat? Csinálnál valami izgalmasat a barátokkal? Akkor ezt a lehetőséget neked találták ki! Március 3-án a budapesti Jégkertben első alkalommal kerül megrendezésre az Egyetemi-Főiskolai Curling Bajnokság.

Az Universitas Curling Bajnokság lehetőséget nyújt hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok számára előzetes curling-tudás nélkül megismerkedni a sportág alapjaival, majd pár órával később rögtön harcba szállni az érmekért.

A curling a téli sportok kevés csapatjátékának egyike, mely leginkább Kanadában, Skandináviában és Skóciában örvend nagy tiszteletnek, ugyanakkor Magyarországon is egyre népszerűbb. A legtöbb sportággal ellentétben, curlingben nem okoz különösebben nagy hátrányt, ha valaki későn ismerkedik meg az alapokkal. Az ismert fitneszvilágbajnok, Béres Alexandra, aki felnőttként kezdett foglalkozni a curlinggel, s lett B-divíziós Európa-bajnok, következőképpen fogalmazott a különleges téli sportágról:
„A curling a harmadik sportág, amiben magyar válogatott színeiben képviselhettem hazánkat. Számomra egy igazi felnőttkori szerelem! Egy játék mögé bújtatott csodálatos téli sport!”

Ha kipróbálnál egy új sportágat, vagy megmérettetnéd magad egy izgalmas versenyszámban, akkor remek lehetőség számodra a Magyar Curling Szövetség és a Budapesti Egyetemi Főiskolai Sportszövetség szervezésében meghirdetett Universitas Curling Bajnokság. Március 3-án vasárnap a Jégkertben (1027 Budapest, Bakfark Bálint u. 2.), egyetemisták és főiskolások számára meghirdetett versenyen, a nevezők egy rövid oktatás után az érmekért is megküzdhetnek egymással. A szervezők minimum 3 fős csapatok jelentkezését várják, a jelentkezés feltétele felsőoktatási jogviszony. A nevezési díj 500 Ft/fő.  Curlingben nagyon fontos a kommunikációs készség, így a verseny akár csapatépítő programnak is jó lehet, vagy ha csak valami újat próbálnál ki a barátokkal, akkor is megéri jelentkezni. Nevezni a http://www.curling.hu/befcb/ oldalon február 25. éjfélig lehet.

A program 10-15 óráig tart. Az indulók a verseny előtt elméleti oktatásban és gyakorlati képzésben is részesülnek, majd a megnyitó után rögtön sor kerül a bajnokságra, a legjobbakat éremmel díjazzák. Az eszközöket a szervezők biztosítják, neked csak tisztára mosott, sima talpú sport- vagy edzőcipőt és meleg sportruházatot kell magaddal vinned. Bővebb információt az alábbi linken található versenykiírásban találsz: http://www.curling.hu/befcb/

Az Egyetemi-Főiskolai Curling Bajnokság egy fantasztikus lehetőség megismerni egy különleges sportágat, s rögtön a bajnoki címért harcolni benne. Ha valami újat próbálnál ki, ne habozz, talán a curlingben találod meg új hobbidat!

Képek forrása: curling.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]