KEK Alumni Futball döntők és helyosztók

Szombaton már második napja gyűrték egymást a játékosok, és ezen a napon már győztest is avattak. Ha érdekelnek a részletek, akkor kattints!

Szombat reggel nyolckor álmosan indult útjára a labda a nap első mérkőzésén. Folytatódtak a csoportmeccsek, a BEAC a FrAdyval játszott. A meccsen a FrAdy szerzett vezetést, de a második félidőben fordított a BEAC. Már-már megvolt a 3 pont, ám az utolsó percben egyenlített az erdélyi gárda, nehéz helyzetbe juttatva a BEAC-ot.

BEAC–FrAdy 2-2 Gsz: Árendás 2x ill Lengyel 2x

A következő meccsen az El Paso mérkőzött meg a Rákóczi Főiskola csapatával. A Rákóczinak továbbra se jött össze semmi, az El Paso 3-0-ra nyert.

El Paso–Rákóczi 3-0 Gsz: Borzás, László 2×

Ezzel párhuzamosan az egyik titkos kedvencem, a Zsukások játszottak a Sepsi 08 ellen. Sajnos rögtön az elején hátrányba kerültek, ám gyorsan egyenlítettek egy szép átlövésből. Ám az egál nem sokáig állt fent, egy potyagólból vezetést szerzett a Sepsi. A Zsukások hiába adtak bele anyait-apait, nem jött össze semmi, a vége 4-2 lett a Sepsinek.

Zsukások–Sepsi 08 4-2 Gsz: Szilágyi 2× ill. Kedves, Picler, Pál, Ilie

Ezután az Árnyék–Deportivo Malária meccs következett. A Ddeportivo gyorsan gólt szerzett, majd meg is duplázta előnyét. A nagyváradi gárda remekül játszott, látszott rajtuk hogy már régóta együtt fociznak. Nálam titkos esélyesnek számítottak. A végére 3-0 lett.

Árnyék – Deportivo Malária 3–0 Gsz: Gazi, Sergin 2×

A Golimpiakosz – NSZK találkozó kiélezett, lüktető meccset hozott. Az NSZK gyorsan elment két góllal, az Golimpiakosz előbb szépített, majd heteshez jutott, de nem sikerült érvényesíteni. Ezután ismét az NSZK talált be, de végül nem sikerült nyernie, az utolsó percekben x-re tudta menteni a meccset a Golimpiakosz.

Golimpiakosz–NSZK 3-3 Gsz: Foró 2×, Tamás ill. Bánki, Soholowszki és Farkas

A későbbiekben az általam legesélyesebbnek tartott Székelykeresztúr csapott össze a Kamikázéval. Az elején gyorsan megszerezte a vezetést a Kamikáze, de a székely csapat rögtön egyenlített. Innentől uralták a meccset és igazi esélyeshez méltóan 3-1-re nyertek. Ezzel egyébként a csoport elsőségüket is bebiztosították.

Székelykeresztúr–Kamikáze 3-1 Gsz: Fodor 2x, Gagyi ill Mihály

A Paksi Halászlé–Bak-Elit bár 4-0 lett, közel sem volt ennyire sima, a paksi csapatnak meg kellett szenvednie a győzelemért.

Paksi Halászlé–Bak-Elit 4-0 Gsz: Felföldi, Hortobágyi, Saja, Mayer

A folytatásban a BEAC-nak mindenképp győzelem kellett volna a Villám ellen a továbbjutáshoz. A meccs emiatt kiélezett volt, egyik csapat sem kockáztatott. A második félidőben a Villám egy hatalmas átlövésből szerzett végül vezetést, és ezt az előnyét a meccs végéig meg tudta tartani, így a BEAC elbúcsúzott a KEK-től.

BEAC–Villám 1-0 Gsz: Vincze

CQ8E6449[1]

A meccsdömping következő meccsén két kieső csapat küzdött meg a becsületéért. A Rákóczi remekül kezdte a meccset a SepsiPest ellen, hiszen meglőtte az első gólját a tornán, volt is nagy öröm. A mámoros hangulat kitartott az egész meccsen, és fényes, 3-0-ás diadalt sikerült aratni.

Rákóczi–SepsiPest 3-0 Gsz: Ombódi 2×, Barna

A másik pályán eközben a csoport elsőség szempontjából fontos meccs zajlott. A Sepsi 08-nak és a Corvinusnak is győznie kellett, ezért egy izgalmas meccs kerekedett ki. Sokáig döntetlennek nézett ki, de az utolsó pillanatban az erdélyi csapatnak sikerült nyernie, amivel a csoport első helyét is megszerezték.

Sepsi 08–Corvinus 3-2 Gsz: Kie, Pál 2×, Gábor, Sipeki

A B-csoport első helyéről döntő meccs a Tragomurak és a Deportivo Malária között folyt. A mérkőzés inkább biztonsági játék volt, a Tragomurak szerzett vezetést, a Deportivo több nagy helyzetet is kidolgozott, végül egy 7-ből sikerült egyenlíteniük. Ezzel egyébként a Deportivo lett az első.

Tragumorak–Deportivo Malária 1-1 Gsz: Tálas ill Sergiu

A párhuzamos meccsen eldőlt, hogy a D csoport elsője a Frady lesz, az NSZK pedig kiesett.

Frady–NSZK 4-1 Gsz: Lengyel 3x, Rózsa ill Szokoloszky

Az El Paso–Kamikaze meccsen két biztos továbbjutó, míg a Zsukások–Bak-Eliten két biztos kieső csapott össze.

El Paso–Kamikaze 0-2 Gsz: Tunyogh, Mihály

Zsukások–Bak-Elit 1-4 Gsz:Tóth ill, Pál, Kerekes, Fábián 2×

Az Árnyék–KMDSZ összecsapás sokkal több izgalmat tartogatott, hiszen itt továbbjutás fogott kockán. Az Árnyéknak mindenképp nyernie kellett volna, a KMDSZ-nek elég lett volna az X. A félidőben 0-0 volt, bár az Árnyéknak nem sikerült egy emberelőnyös helyzetet kihasználnia. A második játékrészben aztán vezetést szerzett a KMDSZ, amire gyorsan válaszolt az Árnyék, de hiába küzdött, csúszott-mászott, ennyi maradt a vége.

KMDSZ–Árnyék 1-1 Gsz: Major, ill. Szabó

CQ8E6641[1]

A másik pályán eközben a Golipiakosz–Villám meccs folyt, amit utóbbi nyert 3-1-re.

Golipiakosz–Villám 1-3 Gsz: Bodor, ill. Ambrus, Pop Vlad, Vincze

 

Középdöntők

A négy darab ötfős csoportból az első három jutott tovább. A csoportgyőztesek egyből a negyeddöntőbe kerültek, míg a másodikoknak és harmadikoknak középdöntőt kellett játszaniuk. Az első körben a Tragumorak és a Corvinus csapott össze. A Tragumorak már az első félidőben elment négy góllal, lefutottnak tűnt a meccs, ám a Corvinus nem adta fel, ment becsülettel. A második félidőben sikerült 4-3-ra szépíteni, ám akárhogy igyekezett, egyenlítenie nem sikerült, így a Tragumorak jutott tovább.

Tragumorak–Corvinus 4-3 Gsz: Bálint 2x, Fazekas 2× ill. Gábor, Szipeki, Mészáros

A párhuzamos meccsen a Paksi Halászlé illetve az El Paso játszott. A vezetést a paksi csapat szerezte meg, ám hamarosan egy szabadrúgásból egyenlített a Paso. Sokáig úgy nézett ki, büntetők lesznek, ám a végén az utolsó támadásból sikerült az El Pasonak kiharcolnia a továbbjutást.

El Paso–Paksi Halászlé 2-1 Gsz: Borzás, Bíró, ill. Imreh

A következő meccsek sokkal simábbak voltak.  A Golimpiakosz nem igazán hagyott esélyt a Kamikázénak, az Isteni Szél ezúttal csődöt mondott. A vége 4-1 lett, így a Golimpiakosz is bejutott a legjobb nyolcba.

Golimpiakosz–Kamikaze 4-1 Gsz: Szász 2x, Tamás, Foró, ill.  Antal

Eközben a másik pályán A Villám még tükörsimábban verte a KMDSZ-t. Bennük csak az egyébként remekül védő kapusuk tartotta a lelket, de a teljes csődöt mondó védelemmel ő sem tudott mit kezdeni, a vége 7-0 lett.

Villám–KMDSZ 7-0 Gsz: Ambrus, Andreu, Pop Vlad, Szász, Tasnádi

A negyeddöntők első meccse nagyon szerencsétlenül jött ki a Villámnak, hiszen ahogy véget ért a KMDSZ elleni meccsük, jött is a több órája pihenő Székelykeresztúr. Ennek fényében, illetve a meggyőző Székelykeresztúri teljesítményre való tekintettel, könnyű meccsre számítottam, ám a Villám alaposan rám cáfolt. A meccs elején papírforma szerint a székely csapat jutott előnyhöz, ám a Villám nem adta fel, ment előre becsülettel. A Keresztúr nem tudta a frissességét kihasználni, így aztán a félidő végére egyenlített a Villám. A második félidőben is inkább a Keresztúr irányított, ám nem sikerült gólt szerezniük. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, hat perccel a vége előtt a keresztúri kapus elnézett egy labdát és már vezetett is a Villám. A Székelykeresztúr egyre idegesebb lett, kinyílt, amit kétszer büntetett a Villám, így aztán nagy meglepetésre kiesett a favoritom.

Székelykeresztúr–Villám 1-4 Gsz: Lázár ill Pop Vlad 4x

A párhuzamos meccs is hasonlóan izgalmasan alakult. A Golimpiakosznak is az említett sorsolási problémával kellett megküzdenie a Sepsi 08-on túl. A Sepsi gyorsan megszerezte a vezetést, de a Golimpiakosz válaszolt. Innentől azt hittem a Golimpiakoszon ki fog jönni a fáradság, de ezúttal sem jött be a jóslatom, a Sepsinek nem sikerült átvennie az irányítást. A vége is döntetlen lett, jöhettek a büntetők. A Sepsi mindhármat belőtte, a Golimpiakosz kihagyta az utolsót – ezzel eldőlt a továbbjutás.

Golimpiakosz–Sepsi 08 1-1, büntetőkkel 2-3 Gsz: Balázs, ill. Kedves

CQ8E6304[1]

A következő meccsen a Deportivo Malária hozta a meccset az El Paso ellen. Végig jobban játsza, uralva a meccset 3-0-ra nyertek.

Deportivo Malária–El Paso 3-0 Gsz: Bagoly 2×, Sergiu

Az utolsó meccsen két pihent csapat csapott össze, a FrAdy és a Tragumorak. Egyik csapat sem kockáztatott, a másik hibájára vártak. A második félidőben a egy kontrából a Tragumorak szerzett vezetést, de pár perccel később egyenlített a FrAdy. Az utolsó percben még kialakult egy hatalmas ziccer a FrAdy előtt, de kimaradt – jöhettek a büntetők. Az elsőt mindketten belőtték, a másodikat kihagyta a FrAdy, a harmadikat belőtte a Tragumorak, ezzel tovább is jutottak.

Tragumorak–Frady 1-1 büntetőkkel: 3-1

Következhettek az elődöntők! Az egyes pályán a Villám játszott a Tragumorak ellen, akiknek rögtön a negyeddöntő után játszaniuk kellett. Így aztán a Villám szerzett vezetést, de gyorsan egyenlített a Tragumorak. A félidőig kiegyenlített volt a meccs, utána átvette az irányítást a Tragumorak, meg is szerezték a vezetést egy kontrából. A Villám elkészült az erejével, a végére még feltámadt, de ez már nem volt elég, a Tragumorak jutott a döntőbe.

Tragumorak–Villám 5-3 Gsz: Bálint, Fazekas 2×, Tálas, Mihály, ill. Kósa, Pop Vlad, Tasnádi

A másik meccsen a Deportivo Malária játszott a Sepsi 08-cal. A Sepsi szerzett vezetést, a félidőre így fordultak a csapatok. A második játékrész után aztán betalált a Deportivo Malária, innentől egyik csapat se kockáztatott, ennyi is maradt a meccs. Következhettek a büntetők. A Sepsi rögtön kihagyta az elsőt, a Deportivo bevágta, de a másodikat kihagyta. A harmadikat mindkettő belőtte – következhetett a szétlövés. Az elsőt belőtték, a másodikat kihagyta a Sepsi. Ha a Deportivo berúgja, továbbjut – de a kapufa lett. A hatodik és a hetedik kört mindketten bevágták. A nyolcadikhoz -–mivel elfogyott az ember – a Sepsi kapusa állt oda. És kihagyta. Jött a Deportivo, ezúttal már nem hibáztak és továbbjutottak.

Deportivo Malária–Sepsi 08 1-1 büntetőkkel: 6-5

A bronz meccset a Sepsi 08 és a Villám játszotta. Mindkét csapat beleadott mindent, összességében megérdemelten nyert a Sepsi 08.

Villám – Sepsi 08 2-3 Gsz: Pop Vlad, Tasnádi, ill. Bicler, Ilie, Pál

És jöjjön a döntő! A Tragumorak kezdett jobban, ám a vezetést a Deportivo Malária szerezte meg, szerintem a torna góljával. Egy beadás után, fordulásból, kapásból be a sarokba – ahogy kell. A Tragumorak nagyon hajtott az egyenlítésért, de a Deportivo kapusa nagyon maxon pörgött. A végére beszorítják a Deporrtivot, de a fáradságtól és az idegességtől már sok hibát vétenek. Végül hiába minden, a Deportivo összességében megérdemelten megnyerte a kupát.

Deportivo Malária–Tragumorak 1-0 Gsz: Gali

 

És a legjobbak:

1. Legjobb kapus: Groze István (Deportivo Malária)

2. Gólkirály: Pop Vlad Ioan (Villám)

3. Legjobb mezőnyjátékos: Pichler Béla (Sepsi 08)

4. Továbbá az álomcsapat tagjai: Tamás Előd (Golimpiakosz) Tálas Zoltán (Tragomurak)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]