Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 2. forduló

Február 10-én, szombaton a BMTE sportcsarnokában megrendezésre került a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság (BEFB) második fordulója, ahol az ELTE négy csapata is megküzdött a döntőbe jutásért.

Az A csoportban a PPKE, SOTE, ELTE BTK, ELTE ÁJK illetve a BME legjobbjai harcoltak a továbbjutásért. Csapataink az első forduló után nem álltak túl jól, mind a BTK, mind az ÁJK pont nélkül tanyázott a tabella alján, így aztán létfontosságú volt, hogy most minél jobban szerepeljenek. Sajnos már az első meccs kijózanította a reménykedőket. A BTK csapata a tavalyi győztes BME-vel csapott össze. A reggeli meccsen bölcsészeink derekasan küzdöttek, de esélyük nem volt. Az hatodik percben megszerezte a vezetést a BME, onnantól pedig beindult az úthenger, a vége 9-0 lett, ezzel eldőlt, hogy a BTK nem fog tovább jutni.

Két óra múlva következett az ELTE házi rangadója, a meccsek meccse, hiszen jogászaink csaptak össze bölcsészeinkkel. Bár valódi tét már nem volt, a meccs presztízse miatt mindkét csapat komolyan vette a mérkőzést. Az ÁJK rögtön az elején meg is szerezte a vezetést, de rögtön a következő percben egalizáltak a bölcsészek. A mérkőzés egészén látszott, hogy keveseknek van futsalos múltja, inkább lelkes amatőröket láthattunk a pályán, bár a hajtásra nem lehet panasz. Előbb ismét a jogászok szereztek vezetést, majd a félidő végére fordította a BTK. A második félidőben is láthattunk szép jeleneteket, azonban gól nem akart születni, egészen a végéig, amikor az egyébként jól védő bölcsész kapus bekapott két potyagólt. Ezzel az ÁJK megnyerte a meccset és maradt egy nagyon minimális esélye a FINAL FOUR-ra. Ám ezek az esélyek végleg szertefoszlottak a SOTE elleni meccsen. Az orvostan-hallgatók már az elején berámoltak gyorsan két gólt és bár ekkor még sikerült egy góllal meccsben maradni, hosszútávon minden bejött a SOTE-nak. Sorban lőtték a gólokat, félidőre már 5-1 volt. A jogászokon kijött, hogy csak egy cseréjük volt, míg az ellenfélnek öt, így ők folyton frisseket tudtak beküldeni az egyre fáradtabb ÁJK ellen. A mérkőzés vége már inkább mészárlásba csapott át, az ELTE nagyon várta már a végét és a megváltó hármas sípszó után 12-1-et mutatott az eredményjelző tábla. Bár csapataink inkább csak gólarányjavítók voltak ezen a tornán, így is nagy respekt, hogy rászántak két szombat délelőttöt, és eljöttek kicsit sportolni. Reméljük, jövőre is részt vesznek!

befb2

Délután következett a B csoport, rögtön egy hatalmas meccsel. ELTE-s szempontól a legnagyobb esélyekkel rendelkező PPK csapott össze a TF legjobbjaival. Tavaly mindkét csapat bejutott a négyes döntőbe, tehát jó meccsre számíthatott az eddigre egészen megnövekedett nézősereg. a mérkőzés nagyszerűen indult, megszereztük a vezetést. A meccs egésze nagyon feszült volt, hiszen mindkét csapat kikapott a Corvinustól az előző fordulóban, viszont az NKE-t és az ELTE Lágymányost mindketten megverték, ez a mérkőzés döntött a továbbjutást jelentő második helyről. Így aztán a játékosok sokat foglalkoztak a bíróval és egymással, a szabálytalanságok miatt pedig nagyon töredezett volt a játék. Mindenesetre a félidő végére már 2-0 volt ide. A fordulás után gyorsan szépített a TF, de továbbra is sok volt a szabálytalanság. Ahogy beléptünk az utolsó tíz percbe, a PPK szerzett egy szép és fontos gólt, majd rögtön még egyet, ezzel eldőlni látszott a meccs. Ám a TF nem adta fel, lehozták a kapust és 5v4-ben gyorsan lőttek két gólt. Innentől extra feszülté vállt a meccs. A PPK nagyon be volt szorulva, alig tudták megtartani a labdát, a TF folyamatosan nyomta őket beljebb, és alakította ki a veszélyesebbnél veszélyesebb szituációkat. Az egész csarnok nagyon feszült volt, szinte félpercenként hangzott el a „spori, mennyi van még?!” Ahogy a másodpercek teltek, mindkét csapat idegessége egyre nőtt. Ám hiába minden, fél perccel a vége előtt, egy jó keresztezés után az érkező TF játékos bevágta az egyenlítő gólt. A PPK mentálisan összeesett, a kezdés után a TF letámadott, gyors labdaszerzés, passz ki szélre, egy csel, ott a rés, lövés és hatalmas gól. A csarnok felrobbant, a TF játékosok eksztázisban ünnepeltek, a mieink pedig a torna végéig ezen a harminc másodpercen agyaltak. Összességében a torna messze legjobb meccse volt, mindkét csapat végig hajtott, de a technikára se lehetett panasz, látszik hogy mindkét csapatban vannak olyanok akik komolyabban is játsszák ezt a sportot.

IMG_20180210_161145

A Lágymányosi campusnak már reális esélye nem volt a továbbjutásra, a Corvinusnak pedig nem forgott veszélyben az első helye. Ennek szellemében játszottak egy jó kis meccset, a félidőig tartotta magát az ELTE (3-2), de onnantól folyamatosan átvette az irányítást a Corvinus, a vége 8-3 lett. Az utolsó ELTE meccs már tét nélküli volt, mivel a TF az NKE legyőzésével továbbjutott. A PPK-Lágymányos nehezen volt nevezhető házi rangadónak, a PPK már az első 10 percben eldöntötte, onnantól már mindenki a végét várta, a vége 9-0 lett.

További eredmények:

A csoport:

PPKE-SOTE 2-0

BME-PPKE 6-2

Végeredmény:

  1. BME
  2. PPKE
  3. SOTE
  4. ELTE ÁJK
  5. ELTE BTK

B csoport:

NKE-CORVINUS 3-7

NKE-TF 5-7

Végeredmény:

  1. CORVINUS
  2. TF
  3. ELTE PPK
  4. NKE
  5. ELTE Lágymányos

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]