Igazságos döntetlen a Piliscsaba ellen

Jó iramú, kiélezett meccset játszott egymással a BEAC és a PAFC a férfi NB II. 8. fordulójában. A két alsóházi csapat mérkőzése után egyik fél sem örülhetett igazán, hiszen nem kerültek közelebb a középmezőnyhöz.

Ezen a héten a második mérkőzésére készülhetett a BEAC, és bár hétfőn hiába szenvedett a csapat vereséget az UTE-tól, a játék alapján – és az előző heti Pécs elleni győzelemből kiindulva – jogosan lehetett egy újabb sikert remélni. A (piliscsabai lakosként számomra különösen pikáns) mérkőzésen végül, ha győzelmet nem is, de legalább egy jó meccset láthatott a közönség.

A mérkőzés jó iramban kezdődött, és két gyors helyzetváltás után meg is szerezte a BEAC a vezetést. A 3. percben Árendás egy szép egyéni szóló után talált a kapuba (1:0). A gól után főként a mezőnyben folyt a küzdelem, helyzet főleg a csabai csapat előtt adódott, de az ismét remekül védő Sajbenen nem tudtak túljutni. A 8. percben aztán megduplázta előnyét az ELTE: Kovácsfi gyakorlatilag üres kapura lőhetett, és bár Kurucz Dávid még hatalmas bravúrral vissza tudott érni, de a kipattanót már sikerült a hálóba gyötörni (2:0).

cof

A gól után folytatódott az eddigi játék: főként mezőnyjáték, de ha sikerült is eljutni egy-egy helyzetig, az mindkét oldalon elakadt a remekül védő kapusokban. A Piliscsabának végül egy pontrúgásból sikerült szépítenie. Egy vitatható szabálytalanság után a hatos vonaláról végezhetett szabadrúgást Balogh Richárd, amit védhetetlen erővel lőtt a kapuba (2:1). A félidő maradék része is a kapusokról szólt – bár szép védéseket mutattak be, kissé hiányoztak a gólok. A félidőnek egy igazi alsóházirangadó-hangulata volt: kevés helyzet, néha bosszantó hibák, sok szabálytalanság.

A második félidőben az eddig látott játék folytatódott, ezúttal a BEAC alakított ki pár nagy helyzetet, de Kurucz a helyén volt. Ahogy teltek a percek, a PAFC is kidolgozott pár lehetőséget, de nem sikerült Sajben eszén túljárniuk. Az első komolyabb momentumra a 31. percben került sor: egy szép indítás után Szabó Dávid (BEAC) törhetett kapura, ám hátulról lerántották (a közönség nagy felháborodására!). A szabadrúgás sajnos elakadt a sorfalban, majd a kipattanó után egy BEAC-játékos vitatható körülmények között eltűnt a hatoson belül, ám a bíró nem fújt a sípjába – nem úgy a másik oldalon! A PAFC a 33. percben büntetőből megszerezte az egyenlítést Ambrus Tamás gólja után (2:2). Ezután a Piliscsaba érezhetően átvette az irányítást, több veszélyes szituációt is kialakítottak. Nagy szükség volt a kapufára, illetve a remekül védő Sajben Marcellre, aki igazi kapitányként tartotta a lelket a fiúkban. A végére felpörgött a meccs, mindkét csapat nagyon hajtott a három pontért. Másfél perccel a vége előtt ott is volt a győzelem Árendás lábában, de hatalmas ziccerben belelőtte a kapusba, a labda pedig fölé pörgött.

cof

A mérkőzés végül 2:2 maradt, ezzel mindkét csapatnak 5-5 pontja van, de a jobb gólkülönbségnek köszönhetően a BEAC a 9., a PAFC pedig a 10. helyen áll.

 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]