Bemutatjuk a tíz legtehetségesebb kézilabdázót

A kézilabda az egyik legdinamikusabban fejlődő sport a világon. Mostani felsorolásunkban bemutatunk tíz olyan fiatal titánt, akik miatt még látványosabb lesz a hazánkban a labdarúgás után második legnépszerűbb csapatsportágnak számító játék.

1) Sander Sagosen – Norvégia, 22 éves

Megesszük a kalapunkat, hogyha a norvég kézilabda-válogatott nem nyer egyetlen aranyérmet sem a 2020-as tokiói olimpiáig. A skandinávoknál egy olyan aranygeneráció van kibontakozóban, mely alapjaiban változtathatja meg a sportágról alkotott képünket, ennek a csapatnak a vezére a 22 éves korára a PSG nevű világválogatott kezdő irányítójává avanzsáló Sagosen lehet, aki klubjában Nikola Karabaticsot szorította ki a kezdőből!

ksagosen

2) Győri Mátyás – Magyarország, 20 éves

A magyar bajnokság gólkirályává válni alig 20 évesen a Balatonfüred játékosaként? Ez még a Telekom Veszprém edzőjének, Ljubomir Vranjesnek is felkeltette a figyelmét, így a nyári junior vébé all-star irányítója ősztől a királynék városában, a legmagasabb szinten folytathatja pályafutását.

kmatyi

3) Ludovic Fabregas – Franciaország, 21 éves

A francia válogatott beállója a hazai rendezésű 2017 januári világbajnokságon csapata egyik legjobbja volt, magassága az ellenfél védőinek a gyűrűjében megkönnyíti a dolgát. Jövő nyártól a Montpellier mezét a Barcelona gránátvörös-kék szerelésére cseréli.

kfabregas

4) Jerry Tollbring – Svédország, 22 éves

A parádés technikával és csuklóval megáldott balszélső a januári világbajnokság all-star csapatában is helyet kapott, majd nyártól egy szerződést a napjainkban nagyon összetett csapat benyomását keltő, BL Final4-ra is esélyes Löwen csapatában.

ktollbring

5) Nedim Remili – Franciaország, 22 éves

Egy újabb all-star játékos a legutóbbi vébéről, Remili remek teljesítményt nyújtott az egész eseményen, jutalma egy aranyérem lett. Az előző szezonban a PSG-ben 81 gólt rámolt be a Bajnokok Ligájában, újoncként ez több, mint szenzációs teljesítmény!

kremili

6) Nikola Bilyk – Ausztria, 20 éves

A sokáig legprofibb kézilabdacsapatnak gondolt THW Kiel nem igazol le minden jöttment 19 esztendős kézilabdázót, pechére az osztrák válogatott nem tartozik az élmezőnybe, de a Kielben szép jövőt jósolnak neki a szakértők.

kbilyk

7) Bánhidi Bence – Magyarország, 22 éves

A 2013-as magyarországi ifjúsági vébén mindenki felkapta a győri születésű Bánhidira a fejét. Ez nem volt nehéz, hatalmas testalkatával sorra pattantak le róla az ellenfél védői, és szerzett látványosabbnál látványosabb gólokat. Tavaly Szegedre került egy BL-résztvevő gárdához, ahol a napokban hosszabbította meg szerződését 2022-ig. A magyar válogatott legnagyobb erősségei közé tartozhat a következő tíz évben.

kbénhidi

8) Blaz Janc – Szlovénia, 20 éves

Jobbátlövőként és jobbszélsőként egyaránt megállja a helyét, méltó utódja lehet Dragan Gajicnak a szlovén nemzeti csapatban, ha így folytatja. Nyáron leigazolta őt a jövő csapatát építő lengyel Kielce, így Talant Dujshebaev kezei alatt csiszolódhat tovább.

kjanc

9) Marko Mamic – Horvátország, 23 éves

Szintén a Kielce csapott le az elképesztően széles repertoárral bíró balátlövőre, aki bár a lengyeleknél eddig főleg védekezésben kapott szerepet az ősz folyamán, a januári vébén parádés támadójátékával hívta fel magára a figyelmet.

kmamic

10) Dani Dujshebaev – Spanyolország, 20 éves

A Dujshebaev-családnak a vérében van a kézilabda. Édesapját, Talant Dujshebaevet a 20. század legjobb kézilabdázójának tartják, testvére, Alex már apja kezei alatt játszik Kielcében, és az ebben az idényben Celjében játszó Dani a következő idényben csatlakozik a kielcei családegyesítő programhoz!

kdani

Képek forrása: Facebook, Getty Images

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]