Férfi futsalosaink alaposan eláztak a gólesőben

Hétfőn este először lépett pályára hazai pályán a BEAC férfi futsalcsapata az NB II Nyugat csoportjának 2017–2018-as kiírásában. A mieink nagy csatában, egy összesen tizennégy (!) gólt hozó mérkőzésen maradtak alul az Airnergyvel szemben.

Elszánt tekintetek, egymást biztató csapattársak – már a bemelegítésen látszott, hogy fontos meccs vár a BEAC-ra hétfőn este a Bogdánfy úti Sporttelepen. Nem is csoda, hiszen a mieink két vereséggel indították a szezont: előbb idegenben 5–1-re kikaptak a REAC-tól, majd óriási csatában, öt másodperccel a lefújás előtt elveszítették az „egyetemi el Clasicót” a BME otthonában.

NAZ_0006

Ennek megfelelően nagy elánnal vetették játékba magukat a BEAC-os srácok, fél perc sem telt el, amikor Dajka Krisztofer egymás után kétszer is megtornáztatta a vendégek kapusát. Hiába a jó kezdés, az ellentámadásból máris megszerezte a vezetést a vendégcsapat: egy gyönyörű kényszerítő után Kocsi Henrik löbbölte át a labdát a kapujából kilépő Boldizsár Márk fölött a hálóba (0–1).

Egy perc sem telt el, az Airenergy újabb villámgyors ellentámadást vezetett, amelynek végén a második gólját is megszerezte. Dévényi Dániel pazar keresztpassza után Kocsi Henriknek közelről csak az üres kapuba kellett passzolnia – a vendégek hetese pedig ezúttal sem hibázott (0–2). Nem csoda, hogy a hazaiak edzője, Somogyi Gábor azonnal időt kért, hogy megnyugtassa játékosait. Ez azonban nem sikerült: a negyedik percben egy visszagurítás után Gabura Alexander lapos lövése után a lábak erdejében utat talált a labda a hálóba (0–3).

Semmi sem volt veszve, ekkor még csak öt perc telt el a meccsből, a mieinken pedig látszott, hogy nem adták még fel a harcot. Egyre nőtt a fehérben játszó hazaiak fölénye, ennek pedig az eredménye is meglett: a 11. percben egy labdaszerzést követően kettő az egy elleni szituáció alakult ki, Lugosi Márk és Dajka mintaszerű kényszerítője után utóbbi passzolt közelről az üres kapuba (1–3). És ha egy üzlet beindul… Fél perc elteltével Dajka üresen kapta meg a labdát a bal oldalon, egy szép csel után pedig a kapus mellett kilőtte a bal alsó sarkot (2–3).

„Ébredj már fel!” – jött a félreérthetetlen kérés a vendégek kispadjáról. A zöldek pedig újra gyorsabban kezdték járatni a labdát, így a helyzetek is megérkeztek: előbb Dévényi Márton lövése suhant el a jobb alsó mellett, majd ismét Dévényi kísérletezett, de a csereként pályára lépő Kinde Gergely előbb lábbal védett, majd a vendégek játékosa közelről mellé durrantott. A 14. percben aztán megérkezett a várva várt, és egyben megérdemelt egyenlítő találta. Egy szemfüles labdaszerzés után Dajka adta be a labdát balról, Lugosi pedig estében a kapu közepébe bombázott (3–3).

A vendégek trénere ezt már nem hagyta szó nélkül, és időt kért négy perccel az első félidő vége előtt. Ennek pedig fél percen belül meg is lett az eredménye: a rendkívül agilisen játszó Szabó Ádám elhúzott az embere mellett, majd kissé jobbról védhetetlenül bombázott a hálóba (3–4). Egy perccel később büntetőhöz jutott az Airnergy. A labda mögé a vendégek kapusa, Kovács Áron állt, aki elementáris erővel lőtte ki a jobb felső sarkot (3–5).

NAZ_0112

Kis híján ismét háromgólos előnybe kerültek a zöldmezesek, ám Kocsi János sarokkal visszakészített labdája után Dévényi Dániel lövése a jobb oldali kapufán csattant. Az utolsó fél percen belül még Szini László előtt adódott lehetőség, újabb gól azonban már nem született az első félidőben.

A fordulás után Szabó Dávid éles szögből leadott lövése után a vendégek kapusa leért a labdára, majd a másik oldalon Kinde előbb Szabó Ádám próbálkozását kézzel, majd Kocsi Henrik bombáját lábbal hárította. A 24. percben ismét a vendégek szereztek gólt: Dévényi Dániel és Kocsi Henrik újabb remek összjátéka végén utóbbi emelte át a labdát a kapuból kirontó Kinde fölött (3–6) – ezzel Kocsi már a harmadik találatát szerezte, s visszaállította a háromgólos különbség.

Ismét kapaszkodni kellett… Az újabb felzárkózást azonnal meg is kezdte a BEAC, Dajka sarokrúgása után Péntek Levente nem találta el jól a labdát, amelybe a kapu előtt Szini még belekapott, így az becsapta a kapust, s a jobb alsó sarokban pihent meg (4–6). De nem sokáig, hiszen szinte azonnal jött az újabb hazai találat: Dajka ismét az előkészítő szerepét vállalta magára, kiváló átadását pedig Szini passzolta közelről a hálóba (5–6).

Újra éledezni kezdtek a hazai remények, másodszor azonban már nem sikerült felállni háromgólos hátrányból, sőt, tovább nyílt az olló a két csapat között. Ez elsősorban Kocsi Jánosnak volt köszönhető, aki két percen belül duplázott. Előbb a bal oldalon kapta meg a labdát, befelé húzott, majd szemben a kapussal a kapu közepébe lőtt. Kinde ugyan belekapott a labdába, hárítani azonban nem tudott (5–7). Másfél perccel később egy kapu előtti kavarodás után ismét ő eszmélt a legkorábban, majd estében a hálóba lőtt (5–8).

Az utolsó tíz percre a mieink ereje és játékkedve is kissé elfogyott, a vendégeknek pedig az is belefért, hogy két kisbüntetőt is kihagytak. A 36. percben Béni Zoltánt kiállították, majd a négy a háromban hiába tartotta magát jól a BEAC, egy alapvonalról visszapasszolt labda után Gabura a léc alá lőtt, beállítva ezzel a 9–5-ös végeredményt.

NAZ_0201

„Sajnos a meccs eleje megadta az alaphangot az egész találkozónak. Sokszor rossz döntések sorozatát követtük el, olyan helyzetekből kaptunk gólokat, amilyeneket mi magunk kihagytunk. Nulla három után sikerült felállni a padlóról, de ez hihetetlenül nagy energiákat emésztett fel, így a második félidőre fizikailag el is fogytunk egy kicsit. Összességében az Airnergy megérdemelten vitte el a három pontot” – értékelt a mérkőzés után Somogyi Gábor, a BEAC edzője.

A BEAC a következő fordulóban az Érdi VSE vendége lesz.

FÉRFI FUTSAL NB II
NYUGATI CSOPORT, 4. FORDULÓ
ELTE-BEAC–AIRNERGY FC 5–9 (3–5)
Budapest,
Bogdánfy úti Sporttelep. Vezette: Deme Rajmund, Török Zsolt, Strehó Erik
BEAC: Boldizsár – Dajka, Lugosi, Szini, Péntek. Csere: Kinde (k), Rácz R., Szabó D., Jung, Kovácsfi, Bereczky, Dunai, Béni, Gáspár. Edző: Somogyi Gábor
AIRNERGY: Kovács Á. – Kocsi H., Szabó Á., Gabura, Dévényi D. Csere: Jurassa (k), Kocsi J., Rebők, Blonski, Berkes, Dévényi M.
Gólszerző: Dajka (11., 12.), Lugosi (14.), Szini (24., 25.), ill. Kocsi H. (2., 3., 23.), Gabura (4., 37.), Szabó Á. (17.), Kovács Á. (18. – büntetőből), Kocsi J. (27., 29.)
Kiállítva: Béni (36.)

A forduló további eredményei
PTE-PEAC–Érdi VSE 7–5
BME–REAC 10–6
TF SE–Göcsej 5–5
UTE–PAFC 11–8
Később
Romhány–Szigetszentmiklós

Az állás: 1. BME 12 pont, 2. Airnergy 10 p, Szigetszentmiklós 9 p (3 meccs)… 10. ELTE-BEAC 0 p (3 m)

Fénykép: Nagy Ádám Zoltán

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]