Jön a legzöldebb Vivicittá

Minden korábbinál környezettudatosabb versenynek ígérkezik az idei Telekom Vivicittá Városvédő Futás. A rendezvényt szervező BSI Sport Kft. és hivatalos ásványvíz-partnere közös kampányban hívja fel az eseményre kilátogató több tízezer sportoló és szurkoló figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére.

Az eddigi évekhez képest sokkal zöldebb lesz a Vivicittá Városvédő Futás, mely a mostani hétvégén, azaz április 8-án és 9-én kerül megrendezésre.Budapest a világ egyik legszebb fővárosa, ahol mindig különleges élmény futni. Annak érdekében, hogy a verseny során is a legszebb arcát mutathassa, a korábbi évek tapasztalataiból kiindulva a rajt-cél területen több, nagyobb és jobban megközelíthető, egyenként 1100 literes szelektív hulladékgyűjtő szigetet alakítunk ki, amelyekbe elkülönítetten kerülhet a kommunális, papír és műanyaghulladék.” – emelte ki Kocsis Árpád, a BSI Sport Kft. versenyigazgatója. „Emellett az esemény egész területén folyamosan gyűjteni fogjuk a verseny során keletkezett hulladékot, illetve az útvonalon található frissítőállomások is megerősített személyzettel állnak a futók rendelkezésére” – tette hozzá.

A futóverseny hivatalos ásványvize, a Szentkirályi a kampány keretében „szurkolócsapatokat” fog felállítani a frissítőállomásokon, akik extra bíztatással ösztönzik a sportolókat, hogy az ásványvizes-poharakat a versenypálya mellett található gyűjtőkbe dobják bele. Továbbá a vízosztó pontokon dolgozó több mint 300 munkatárs egyedi ruházata is a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára híjva fel majd a figyelmet.

Nagy öröm, hogy ismét Szentkirályi ásványvízzel hidratálhatnak a futók, hiszen mindig is fontosnak tartottuk, hogy felhívjuk a fogyasztóink és a társadalom figyelmét az egészséges életmód, a helyes folyadékpótlás jelentőségére.” – fejtette ki Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke, majd folytatta: „Ugyanakkor felelősen gondolkodó vállalatként kiemelten kezeljük az edukációt is”. Véleménye szerint egy több tízezer embert megmozgató rendezvény remek példamutató alkalom arra, hogy ráirányítsák a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

A Telekom Vivicittá Városvédő Futással kapcsolatban további információkat (időpontok, kategóriák, nevezés) itt találsz, továbbá a hivatalos Facebook-oldalon is tájékozódhattok.

forrás: orientpress.hu

kép: Telekom Vivicittá Városvédő Futás hivatalos Facebook-oldala

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]