Ilyen volt a 2016-os ELTE Sport7

Véget ért az ELTE szokásos évnyitó sporthete, az ELTE Sport7. Személy szerint már harmadik alkalommal vettem rajta részt, természetesen az aerobik órákat látogattam előszeretettel, melyekben idén sem kellett csalódnom. Akiknek nem kenyere az ugrálós, táncolós, zenés, koreográfiát tartalmazó edzés, az is talált magának mozgásformát, a BEAC szinte minden sportja megtekinthető, kipróbálható volt az elmúlt egy hétben – méghozzá teljesen ingyen! Aki kihagyta, az bánhatja.

Az ELTE Sport7 a legjobb lehetőség, hogy megismerkedj az egyetem sportolási lehetőségeivel. A nyílt hét folyamán minden edzésünk ingyen kipróbálható. Gyere és ismerd meg fiatal edzőinket, sportösztöndíjas hallgatóinkat és mozogj együtt gólyatársaiddal – hangzott az ELTE Sport7 Facebook-eseményének beharangozója. Ha ez a lelkes bevezető nem lett volna elég, hogy kedvet kapj és a fitt éned által vezérelve irányba vedd az egyik sportesemény helyszínét, akkor a Sport7 menetrendje már biztos nagyobb kedvet csinált.

NAZ_5150-1272x1920Szeptember 12-16-ig a szokásosnál is több hallgató vette birtokába az ELTE sportlétesítményeit, illetve külső helyszíneit, hogy az egészség és a sport szellemében eltöltsön pár kellemes órát. Az ELTE Sport7 szokásához híven a sportok legszélesebb skáláját vonultatta fel, így szerintem mindenki talált számára megfelelő mozgásformát. Alkalmatok volt sportolni földön, vízen és levegőben is (ha a falmászást és a cheerleading egyes elemeit ilyenképp nézzük). Volt küzdősport, csapatsport, aerobik, táncbemutató, atlétika, vízi sportok, és még sorolhatnám holnapig. Olyan mozgásformákat is ki lehetett próbálni, amikkel nem mindennap találkozik az ember; gondolok itt a kettlebellre, a polefitnessre, a brazil jitsura, a cheerleadingre, és a kick-bokszra. Ha még nem próbáltátok a zumbát, a jógát, a muay-thai-t, a falmászást, erre mind volt lehetőségetek ebben az egy hétben. Akik pedig az elméjüket szerették volna tornáztatni, azok szerdán beülhettek egy jó kis sakkpartira.

Voltak olyan edzések, melyek létszámkorlátozottak voltak – pl. a spinning, vagy a TRX –, így ezek látogatása előzetes regisztrációt igényelt, vagy az érkezési sorrend volt a meghatározó. Az edzések többsége viszont nem volt létszámkorlátozott, így például a Kálmán Teréz által levezényelt hétfői kardio alakforma edzésen több tucatnyian edzettük végig keményen az egy órát. Más órák is magasan látogatottak voltak, remélem jó szokásotokat ezután is megőrzitek.

Ha megtetszett valamelyik sport, esetleg kreditért szeretnéd felvenni, akkor böngészd át a BEAC hivatalos oldalát, ahol minden szükséges információt megtalálsz. Én nagyon élveztem ezt a hetet – annak ellenére, hogy sajnos a tavalyi Sport7-hez képest most kevesebb órán tudtam részt venni. A hétfő esti iszonyatosan jó kardio alakforma+zumba kombó után szerdán megváltottam az aerobik bérletemet a 2016/2017-es őszi félévre, aminek ára teljesen hallgatóbarát, és rengeteg mindent kapsz a pénzedért cserébe. A bérletváltás mellett részt vettem a BEAC nyereményjátékán is, és mivel ott helyben, a mobilnetem segítségével (néha pedig hátráltatásával) töltöttem ki a kérdéssort, egy BEAC-os póló ütötte a jobb és egy 0,5 literes üdítő a bal markomat.

20160912_Sport7_VET-032-1920x1280Ha idén kihagytad az ELTE Sport7-et, jövő ősszel cselekedj másképp. Megéri óra után, késő délután bedobni a tréningruhádat, egy jó nagy üveg vizet a táskádba és célba venni az egyik sporteseményt. Ott biztosan megtudod, mire számíthatsz egy gerinctréning, egy futsal edzés, akár egy funkcionális tréning óra során. Az edzőknek pedig bátran tedd fel minden kérdésedet, készségesen válaszolnak. Az ELTE Online galériájában pedig böngésszetek a számtalan kép közül, keressétek meg magatokat a lelkesen edző hallgatók között.

képek: Vörös Tamás, Poósz Patrik, és Nagy Ádám Zoltán

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]