Nevezz egy virtuális jótékonysági futóversenyre!

A jótékonysági futóversenyek nem véletlenül népszerűek – a társakkal együtt való futás mellett közben nem csak egészségünkért teszünk valamit, hanem a rászoruló embereknek vagy szervezeteknek is segítünk. Utóbbit pedig egy új ötlet és egy mobilalkalmazás segítségével pedig bármikor átélhetjük: olvassátok, hogyan hozhat fordulatot a virtualfutok.hu!

Gábor Bence és Ferge István alapítók – mindketten többszörös maraton- és ironman-teljesítők – olyan virtuális futóversenyt szerveznek, mely a sport mellett jótékonyságra ösztönzi a futókat és a támogató cégeket – közölték az MTI-vel hétfőn.

A virtualfutok.hu olyan versenysorozatot kínál, melynek távjai egy adott időszakon belül a világ bármely pontján teljesíthetők. Ehhez nem kell egy adott helyszínen megjelenni, nem kell közös rajtidőponthoz alkalmazkodni.

Emellett fontos, hogy aki a honlap valamelyik futamán részt vesz, nem csak önmagért küzd. Minden nevező három karitatív szervezet közül választja ki, hogy a nevezési díja egy részével melyik szervezetet támogatja. A nyitófutam szeptember 16-18-án lesz – azaz ezen időszak alatt bármikor lefuthatjuk a kiválasztott távot.

Aki részt szeretne venni a versenyen, az oldalon benevez a választott távra, vagyis negyed-, nyolcad- vagy félmaratonra. Bármilyen okostelefonos futóalkalmazással rögzíti futását, majd annak linkjét vagy képernyőfotóját feltölti a honlapra.

Az eredményhirdetés után minden teljesítő postán kapja meg befutócsomagját, ami egyedi pólót, befutóérmet és egyéb ajándékokat tartalmaz.

Aki a nyitófutamon részt vesz, támogathatja a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat és az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány munkáját.

A versenysorozat fővédnöke Bogár János, Magyarország egyik legeredményesebb ultramaratoni futója, az egyetlen magyar férfi, aki megnyerte az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres Spartathlont.

A szervezők gondoltak a kerekesszékes indulókra is: a Cofidis Magyarország azzal támogatja őket, hogy az első negyven versenyzőnek nem kell nevezési díjat fizetnie. A virtualfutok eseményei Facebook-oldalukon is követhetők.

Forrás: MTI, virtualfutok.hu

Kép: movieclips.com