Költöztek az Elsők

Elköltözött a BEAC és az ELTE közös 118 éves sporttörténetét bemutató BEAC-Az elsők nevet viselő vándorkiállítás. A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumnak köszönhetően a tárlat augusztus 3-tól a Papp László Sportaréna melletti impozáns SportAgóra kiállítóhelységben tekinthető meg. Ha pedig nem szívesen mozdulsz ki otthonról, a kiállítás akkor is megtekinthető.

Augusztus 3-tól már az Ifjúság útja 2. szám alatt található SportAgóra kiállítóhelységébe kell mennie annak, aki meg szeretné tekinteni a BEAC és az ELTE közös 118 éves sporttörténetét felvonultató kiállítást. Ugyanis a BEAC-Az elsők elköltözött. A földszinti bemutatóteremben szeptember közepéig látogatható a kiállítás, a mely számos tablón és eredeti relikvián keresztül mutatja be azokat a kiváló BEAC-os sportolókat, sportvezetőket, akik teljesítményükkel megbecsülést szereztek Magyarországnak, az egyetemi sportnak és méltán írták be úgy őket a történelemkönyvekbe, mint ELSŐK.

A kiállítás ugyanakkor már nem csak személyesen látogatható, ugyanis egy látványos, és rendkívül informatív honlap is készült, mely a BEAC-os kiválóságokat mutatja be. Úgyhogy ha nem szívesen hagyod el a nagy melegben a hűs szobádat és a kényelmes foteledet, akkor lesd meg a honlapot.

A SportAgóra emeleti helyiségében az augusztus 5-én kezdődő riói olimpia alkalmából „Magyar olimpiai sikerek 1896-2016” címmel szintén kiállítás nyílt a Sportmúzeum rendezésében. A kiállítás a magyar – köztük a BEAC-os – olimpiai bajnokok sikereit mutatja be. A megnyitón jelen volt Hámori Jenő, a BEAC kardvívó olimpiai bajnoka, valamint beszédet mondott Dömölky Lídia, a BEAC egykori világbajnok vívója is, aki elmondta: Olimpián részt venni és képviselni a hazánkat nagy dolog, aranyérmet nyerni még inkább, de átélni egymás sikereit és közösen meghallgatni a magyar himnuszt egy olimpián maga a csoda. Majd hozzá tette: Szívből szurkolok, hogy 2024-ben Budapest rendezhesse az olimpiát, és üzenem a riói olimpikonoknak, hogy önbizalommal küzdjenek, hiszen az már fél győzelem.

Nyitva tartás:
Keddtől szombatig 10-17 óráig
(vasárnap és hétfőn ZÁRVA)

Jegyárak:
Felnőtt – 500 Ft
Diák-, és nyugdíjas jegy – 200 Ft
Előre bejelentkezett iskolai csoportok ingyen tekinthetik meg a tárlatot
(Telefon: 0614714350 E-mail: info@sportmuzeum.hu)

Helyszín:
SportAgóra
1146 Budapest, Ifjúság útja 2.

forrás: beac.hu

kép: beac.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]