Regatta a rakparton

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Antall József Tudásközpont szervezésében a Dunai Regatta, ahol nívós magyar egyetemek profi evezősei és vállalkozó szellemű sárkányhajósai mérhetik össze tudásukat. Az egész napos rendezvény lassan hagyománnyá növi ki magát. Idén tizenöt egyetem képviselői csapnak össze, és az eseményt a legendás Cambridge – Oxford összecsapás teszi majd különlegessé.

Ebben az évben május 7-én, szombaton kerül sor az egyik legközkedveltebb egyetemi sporteseményre, a Dunai Regattára. A rendezvény kereti között az ELTE mellett 14 egyetem fogja képviseltetni magát (AUB, BCE, BGE, BME, CEU, DE, NKE, OE, PPKE, PTE, SE, SZE, SZTE, TE), és a sárkányhajósok mellett nyolcas evezésben is indulnak versenyzők, akik az Oxford – Cambridge legendás párosával fogják megmérettetni magukat. Az Egyesült Királyság képviselői idén csapnak össze először Magyarországon. A résztvevők a Duna egyik legszebb szakaszán szállnak vízre, így a szurkolók a Lánchídtól, illetve a Parlamenttől egészen a Műegyetemig követhetik nyomon a verseny állását.

23Az egyetemi sárkányhajókba jelentkezéses alapon kerülhettek be a vállalkozó szellemű hallgatók (csapatonként húszan), és a Regatta napjáig négy edzésen vesznek részt. Azonban az evezős csapatokba bekerülni csak meghívásos alapon lehetett, és egy hajóban összesen nyolc evezős ül egy kormányos kíséretében.

Mind a sárkányhajózás, mind az evezés esetében két előfutam lesz, sorsolás alapján, és a játékszerű lebonyolítást a Magyar Sárkányhajó Szövetség, illetve a Magyar Evezős Szövetség felügyeli. Az előfutamokból időeredmény alapján jutnak tovább az induló csapatok a döntőbe.

 

A vízi versenyek mellett sport- és kulturális programok is várják a kilátogató érdeklődőket, szurkolókat. Többek között különböző csapatsportokban is lehet indulni, a sportos tekintetben kevésbé aktív résztvevők pedig részt vehetnek a Sound of the University nyertesének koncertjén. Az aranyérmes banda felléphet a Regattát záró bulin a Magashegyi Underground és Kelemen Kabátban előtt, illetve az idei EFOTT-on is!

Minden induló intézményben szervezik már a szurkolói csapatokat, ez alól a mi egyetemünk sem képez kivételt. Csatlakozzatok a Facebook eseményhez és szurkoljunk együtt az ELTE csapatának május 7-én! A versenyek és programok moderátora az előző évekhez hasonlóan Gundel Takács Gábor  lesz.

Futamok időpontjai:

Sárkányhajó

  • előfutamok: 13.45 és 14.15
  • döntő: 17.50

Evezés

  • előfutamok: 16.25 és 17.20
  • döntő: 18.20

 

Forrás: dunairegatta.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]