K.O. a Bogdánfy úton – kiütéses győzelmet arattak futsalosaink

Március 21-én hétfőn, futsal NB II Nyugati csoportjának 22. fordulójában az ELTE-BEAC hazai pályán kiütötte a sereghajtó Győrladamért. A mieink már az első perctől kezdve vezettek, így a mérkőzés végére már csak az volt a kérdés, hogy tízgólos különbségen belül tud-e maradni a vendégcsapat.

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés a BEAC számára, hiszen alig telt el fél perc a kezdő sípszó után, Mudra Ákos egy Pazar csellel szöktette magát, majd védhetetlenül a jobb felső sarokba bombázott (1–0). A rendkívül motivált hazaiak nem álltak le a gyors vezető találat után, sőt, a 4. percben Demeter Dávid lapos lövése után máris 2–0 volt az állás.

Ezt követően Nagy Szilárd percei következtek, aki előbb eltalálta a kapufát, majd remekül készített elő Bereczky Máténak, aki közelről a hálóba pörgetett (3–0). A 9. és a 10. percben Árendás Tamás kétszer is bevette a vendégek kapuját, előbb Gallatz Kristóf alapvonalról visszakészített labdáját küldte futtából a bal felsőbe (4–0), majd kilenc méterről a jobb alsó sarkot is kipókhálózta (5–0). Egy percre rá Demeter jelentkezett egy kapufával, ám így is volt még minek örülni hazai részről, hiszen a 12. percbe Árendás visszaadta a kölcsönt Gallatznak, akinek a hét méteres lapos lövése utat talált a vendégek kapujába (6–0).

Az első félidő végén meglehetősen hosszú gólcsend következett, hiszen az utolsó nyolc percben egyszer sem rezdült meg újra a háló. Igaz, ehhez az is kellett, hogy Gallatz lövése a kapufáról kifelé pattanjon, majd az első húsz perc utolsó percében a vendégek játékosa, Tóth Martin lövése is a kapufáról kifelé vágódott, így 6–0-s előnnyel mehetett a pihenőre a BEAC.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, azaz mindkét csapat játékát a pontatlanság jellemezte, a hazaiaknál a koncentráció, a vendégeknél a remény volt fogyóban. Ennek ellenére öt perc elteltével újra beindult Kénoszt Ferenc tanítványainak a gólgyártása. A sort egy Árendás-dupla nyitotta: a 26. percben Gallatz remek szlalomozása után továbbította közelről a hálóba a labdát (7–0), majd két perc múlva egy ütemtelen lövéssel talált negyedszerre is a kapuba (8–0).

Újabb két minutum elteltével egy percen belül kétszer is megzörgették a hálót az ELTE-s srácok, miután egy újabb remek Árendás-Gallatz összjáték végén utóbbi lőtt a kapu közepébe (9–0), majd Nagy Szilárd is feliratkozott a góllövők közé, ő Demeter jó ütemű passzát váltotta gólra, 10–0-ra módosítva az állást. Sőt, Nagy annyira belejött a játékba, hogy két perc múlva a jobb felső sarokba bombázott (11–0), ezután azonban megszerezték első góljukat a vendégek: Horváth Benjámin robogott el a jobb oldalon, majd a kapu jobb oldalába lőtt (11–1).

Az utolsó öt percre ráfordulva Gallatz szöglete után Árendás megszerezte ötödik gólját is (12–1), majd Gallatz maga is betalált (13–1) – ezzel a mérkőzésen másodikként jutott el a három találatig. Ezután újabb vendéggól következett, miután a győrladamériek duplázó csapatkapitánya, Horváth közelről a hálóba pofozott egy labdát (13–2).

A BEAC a legvégén sem engedett ki, hiszen a 37. percben Káplár Tamás lőtt be egy kapusról kipattanó labdát (14–2), majd egy Demeterrel való háromszögelés után Nagy Szilárd köszönt be harmadszor a találkozó folyamán (15–2). Végül az elsőhöz hasonlóan az utolsó percben is gólt lőtt a hazai gárda: Demeter passza után Bereczky labdája talált utat a vendégek kapujába, kialakítva ezzel a 16–2-es végeredményt.

A mieink a kiütéses sikerükkel a tabella 8. helyére léptek fel, míg a Győrladamér továbbra is az utolsó helyen áll.

ELTE-BEAC–Győrladamér KSE 16–2 (6–0)
Budapest, Bogdánfy úti sporttelep. Vezette: Wittner József, Horváth Máté, Kovács Róbert
ELTE-BEAC: Kinde Gergely – Mudra Ákos, Árendás Tamás, Gallatz Kristóf, Demeter Dávid. Cserék: Máthé Márk – Káplár Tamás, Béni Zoltán, Nagy Szilárd, Bereczky Máté. Vezetőedző: Kénoszt Ferenc
GYŐRLADAMÉR: Végh Bence – Horváth Benjámin, Romos Gábor, Darázsdi Máté, Tárkányi Márk. Cserék: Tóth Martin, Truhlig Patrik, Kőhalmi Attila.
Gólszerző: Mudra 1., Demeter 4., Bereczky 7., 40., Árendás 9., 10., 26., 28., 34., Gallatz 12., 30., 35., Nagy Sz. 30., 32., 38., Káplár 37., ill. Horváth B. 33., 35.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]