Ki szeretne főállású nindzsa lenni?

A japán Aicsi prefektúra olyan álláshirdetést adott meg, amiben főállású nindzsákat keres. A hat kiválasztott „harcosnak” színpadi előadásokon, illetve rádiós és tévés műsorokban kell majd fellépnie. A prefektúra arra számít, hogy ez a turizmus fellendüléséhez vezet. Nindzsának bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves. Jó hír, hogy még japánul sem kötelező tudni!

Az Aicsi prefektúra szerint a jó fizikum és az akrobatikus képességek elengedhetetlenek a munkához, de a jelentkezőktől nem követelik meg a harci tapasztalatot. Viszont elvárják a történelem és a turizmus iránti elkötelezettséget. A nindzsák a műsorokban néha angolul szerepelnek majd, ezért a japán nyelv ismerete nem kötelező, de előnyt jelent.

Az állást betöltő lelkes nindzsákat teljes munkaidőben foglalkoztatnák havi 180 ezer jen (441 ezer forint) fizetésért. A hirdetésre bárki jelentkezhet március 22-ig. A kiválasztottaknak viszont kevés idejük lesz a felkészülésre, ugyanis április végén már fel kell lépniük közönség előtt.

A japán nindzsák egyébként a 17. században tűntek el, és a velük kapcsolatos hiedelmek jelentős része legendákon és mítoszokon alapul. Az Aicsi prefektúra szeretné kihasználni azt a lehetőséget, hogy a Japánba érkező turisták egyre inkább érdeklődnek a nindzsák világa iránt.

Forrás: eduline.hu

Kép: trendblog.pcworld.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]