Hosszú Katinka Európa 9. legjobb sportolója

2015 legjobb sportolóit felvonultató listára az európai hírügynökségek szavazatai alapján olyan sikeres és neves sportolók kerültek, mint Paul Gasol, Anna Fenninger és Mohamed Farah. A rangsorban egyetlen magyar helyezettként pedig eredményes úszónőnk, Hosszú Katinka szerepel.

A lengyel PAP kérésére szavaztak az európai hírügynökségek arról, hogy kik legyenek az idei év legjobb sportolói. Az elkészült top 10-es listán hazánkat ebben az évben is számos szép eredményt elérő Hosszú Katinka képviseli. A 26 éves magyar úszónő az idei vizes világbajnokságon két arany- és egy bronzérmet nyert, ennek köszönhető a rangsorban kapott előkelő helyezése.

A lista képzeletbeli dobogójának legfelső fokát az Australian Openen, Wimbledonban és a US Openen szerzett győzelmének köszönhetően Novak Djokovic foglalhatja el, őt pedig a tavalyi első helyezett brit Forma-1 pilóta, Lewis Hamilton követi. A harmadik helyezett – az első kettőtől pontozásban kissé lemaradva, de érdemben semmiképp sem – Dafne Schippers, holland atléta.

A 22 hírügynökség által leadott szavazatok alapján íme 2015 legjobb európai sportolóinak listája:

  1. Novak Djokovic (tenisz) 199 pont
  2. Lewis Hamilton (Forma-1) 139
  3. Dafne Schippers (atlétika) 79
  4. Pau Gasol (kosárlabda) 72
  5. Cristiano Ronaldo (labdarúgás) 59
  6. Mohamed Farah (atlétika) 52
  7. Anna Fenninger (alpesi sí) 46
  8. Marcel Hirscher (alpesi sí) 43
  9. Hosszú Katinka (úszás) 41
  10. Marit Björgen (sífutás) 34

forrás: hvg.hu

kép: nemzetisport.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]