Megtört a jég, nyertek a női kosarasaink

Vége a rossz szériának, főlényes győzelmet aratott az ELTE-BEAC Újbuda csapata a női NB I.-es kosárlabdában. Az összes negyedet megnyerve, megérdemelten szereztük meg az első győzelmünket a pasaréti sportkomplexumban.

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem Süle Krisztina és Pusztai Sára kiváló egyéni teljesítményeivel, és biztos dobásaival az első negyed vége előtt már 7 ponttal mentek a BEAC-os lányok. Ez a hét pontos különbség lehetett volna sokkal több is, azonban a büntetőket elég rossz százalékkal értékesítettük. A második negyedet 3 pontos előnnyel kezdhettük, amit az ellenfél hamar le is dolgozott, miután Bagi Melinda, a BEAC-osok legjobb védőjátékosa begyűjtötte a harmadik személy hibáját. Pár pillanat elteltével a játékosaink már össze is kapták magukat, és gyors letámadásokkal átrobogtak az ellenfélen, így 15 pontos előnnyel mehettek az öltözőbe a nagyszünetre.

Térfélcsere után zónázni kezdett a Vasas, ami ellen nem igazán tudott mit kezdeni a csapatunk, azonban a kiváló védekezésünknek köszönhetően ezt a negyedet is lehozták a lányok 10-9-re. Az utolsó negyedre 16 pontos előnnyel léphettünk pályára, ami kicsit szokatlan lehetett a lányoknak, mivel idén még ekkora előnnyel egy negyedben sem mehetett parkettre a csapat. A Vasas egyesület tagjai nagyot küzdöttek, de mínusz tízen belülre egyszer sem tudtak feljönni. A végén már nagyon sokat rontó hazai csapatot még Barnai Judie és Pusztai Sára vezérletével megszórta a BEAC, így 20 pontos győzelmet aratott.

(nők – NB I.) Vasas Akadémia – ELTE-BEAC Újbuda 49-69 (18-21, 9-21, 9-10, 13-17)

Forrás: beac.hu
Kép forrása: beac.hu