Az ELTE cheerleaderjei is búcsúztak a Puskás Stadiontól

Október 5-én ünnepélyes keretek között búcsúztatták el a Puskás Ferenc Stadiont, amelynek bontása a közeljövőben kezdődik, az átadás pedig 2019-re várható. A mintegy száz milliárd forintot felölelő projekt építkezési része e tervek szerint a jövő évben veszi kezdetét. A Puskás Ferenc Stadion utolsó hivatalos eseményén a „Viszlát, stadion!” nevet viselő program keretében pályára lépett az ELTE cheerleader csapata is.

A 2002-től Puskás Ferenc Stadion néven működő, 70 ezer főt befogadó létesítményt 1953-ban adták át, akkor még Népstadion néven. Az előzetes tervek szerint az új létesítmény amellett, hogy labdarúgó mérkőzéseket rendezhetnek majd benne, az ország legnagyobb koncerthelyszíne lesz, továbbá 1000-1500 fős konferenciák helyszínéül is szolgálhat majd. Fürjes Balázs, budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos korábban elmondta, hogy a projektben a leglényegesebb a költségvetés betartása; a munkálatokra mintegy száz milliárd forintot szánnak az előzetes becslések szerint.
A stadion utolsó hivatalos, a „Viszlát, stadion!” elnevezésű eseményén az ELTE Cheer Team pomponlányai is elbúcsúztak a nagy múltú létesítménytől. A sikert sikerre halmozó cheerleader csapat 8 kategóriában kvalifikálta magát a 2015. június 28-án Ljubjana-ban megrendezett hivatalos European Cheerleading Championship-re, melyet 23 ország 3000 sportolójának részvételével rendeztek meg. A lányok a színész-újságíró (SZÚR) labdarúgó rangadó első félidejét követő szünetben mutatták be koreográfiájukat, mely nagy sikert aratott.
A búcsú rendezvényen megemlékeztek a magyar férfi kosárlabda-válogatott 1955-ös, népstadionbeli Európa-bajnoki győzelméről, illetve az atléták korábbi sikereiről és külön köszöntötték az 1965-ben Budapesten rendezett Universiade helyszínre érkező résztvevőit is. A programot a parlamenti válogatott és az olimpikonok találkozója zárta.
forrás:mefs.hu
kép:mefs.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]