Jön a futás hétvégéje

Október 10-én és 11-én minden futás-rajongót vár a SPAR Budapest Maraton, mely idén már 30. alkalommal kerül megrendezésre. A hétvégén a maratoni táv mellett a programot rövidebb távok és váltó számok is színesítik, így a futás szerelmesei bőven válogathatnak a távok között, hogy melyiken szeretnének hódolni kedvenc sportáguknak. Az esemény eddig minden évben hatalmas sikernek örvendett (tavaly összesen 23 450 futót regisztráltak), így nem lehet ez másként a jubileumi, 30. alkalommal sem.

A szombati nap akár bemelegítés is lehet a vasárnapi 42 km (pontosabban 42 195 m) előtt, aznap rajtolnak ugyanis a minimaratonok, a családi és a váltófutás, esélyegyenlőségi futás, valamint a SPAR Gyaloglás. Az első esemény 11:30-kor a NESTLÉ Családi Futás, mely természetesen az egész családot már délelőtt átmozgatja. A rajt majdnem minden versenyszám esetében a Hősök tere, a cél pedig az 56-osok tere; kivételt képez a SPAR Budapest Maraton 3×2 km váltó, amely az 56-osok teréről rajtol. A nap legrövidebb távja a 400 m-es FODISZ Esélyegyenlőségi Futam; a minimaratonok távja 2,7 km (Actimel Maratonka) és 5 km (Riska Minimaraton). A versenyközpont az 56-osok terén, a Damjanich utca felöli oldalon felállított sátorban lesz, az öltözőt és a ruhatárat pedig ezen sátor mellett kell keresni (nyitva tartás: 9.30-17.00).

A szombati napot illetően létszámlimit lép életbe a gyaloglótáv (350 csapat), a Riska Minimaraton (4000 fő) és az Actimel maratonkák (5000 fő és 3000 fő) nevezésekor. A nevezés még október 6-ig kedvezményes, utána már csak 9-én és 10-én van lehetőség jelezni a részvételi szándékot(mivel a nevezési iroda 7-én és 8-án zárva tart), online nevezés esetében (csak október 6-ig) pedig kedvezőbbek a nevezési díjak.

Nem érdemes kihagyni az újdonságot, a Korona Tészta partyt sem! A részvétel bárki számára lehetséges, a távokon indulóknak ingyenes, más látogatóknak pedig 1200 Ft (jegyek kizárólag a helyszínen kaphatók, korlátozott számban). A szombati napról bővebb információt (nevezési díjak, távok, útvonalak, helyszínek, parkolás stb.) itt találsz.

A várva várt maratoni futás másnap, október 11-én 9.30-kor rajtol a Hősök teréről (a Flora Maratonstafétával együtt); a cél ennél a távnál is az 56-osok tere, az útvonal pedig magába foglal két világörökségi helyszínt is. A versenyközpont és az öltözők helye a szombatihoz képest nem változik. A maratoni távon korhatár lép életbe: csak az 1997. október 12. előtt születettek indulhatnak (18 évesek vagy idősebbek), valamint létszámlimit is van: 7500 fő (Flora Maratonstaféta esetében 1500 csapat, melyek 4 fősek). A vasárnapi napról több információt ezen az oldalon találsz.

Érdemes követni a hivatalos Facebook-eseményt is, ahol mindig frissülnek az információk. Az esemény a futás szerelmeseinek szinte kötelező, viszont mások se hagyják ki!

forrás:futanet.hu

kép:faninfo.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]