Indul a futsal évad – indul a futsal körkép!

A 2015/2016-os futsal szezon elindultával útjára indul az ELTE Online rendszeresen, minden héten jelentkező futsal körképe is. Itt mindent megtudhatsz az ELTE-BEAC futsalcsapatairól, olvashatsz eredményekről, érdekességekről és a soron következő eseményekről is.

 

Az ELTE-s csapatok közül először a férfi felnőtt csapat lépett parkettre az NBII-es bajnokságban. Az első fordulóban szabadnapos BEAC az NBII-es bajnokságban első ízben elinduló Corvinus Futsalhoz látogatott a másodosztály nyugati csoportjában. Régi ismerősként feszültek egymásnak a csapatok, hiszen a Budapesti Egyetemi Bajnokságban már többször is megmérettetek a csapatok egymás ellen – váltakozó sikerrel. A korábbi sokszoros válogatott, Kénoszt Ferenc által irányított ELTE-BEAC győzni ment a SINOSZ Sportcsarnokba, azonban némi meglepetésre még pontot sem sikerült szereznie, hiszen a három „közgázos” gólra csak egy „eltés” válasz érkezett.

Corvinus-Totallsport – ELTE-BEAC 3:1

Corvinus: Szűcs, Lábas, Dauner, Vörös, Gergály, Sipaki, Mészáros M., Mészáros D., Dina, Appl, Hoffer, Sélley, Gábor, Béres                  Edző: Haffner György

ELTE-BEAC: Kinde, Gallatz, Péntek, Eőri, Árendás, Mudra, Breuer, Nagy Zs., Sajben, Gáspár, Nagy Sz.

Gsz.: Gergály (2), Sipaki ill. Mudra           Edző: Kénoszt Ferenc

Kiállítva: Hoffer

 

Az első fellépésén botló ELTE-BEAC mindenképpen javítani szeretett volna a harmadik fordulóban, ahol az Airnergy-t fogadta a Bogdánfy úti sportcsarnokban. Azt az Airnergy-t amely az első fordulóban épp az ELTE-t legyőző Corvinust verte simán 6-1-re, majd a TF-től kapott ki 4-0-ra, így volt min javítania a vendégcsapatnak is. A két bizonyítási vágytól fűtött csapat összecsapásából végül az Airnergy jött ki győztesen, tehát nem jött össze a javítás a BEAC-nak. A mérkőzés nagy küzdelmet hozott, sokáig szoros is volt az eredmény, de egy érdekes játékvezetői döntés után – a gólt szerző ELTE ünnepelt, de a bíró érvénytelenítette a találatot, ezt kihasználva átrohant a pályán az Airnergy és gólt szerzett – meglépett a vendég alakulat, majd hiába próbált a BEAC 5 mezőnyjátékossal gólt szerezni, már csak a szépítésre futotta.

ELTE-BEAC – Airnergy FC 5:7

ELTE: Sajben, Káplár, Váczi, Eőri, Árendás, Péntek, Soltész, Mudra, Nagy Zs., Benedek, Nagy Sz., Gáspár, Kinde, Demeter

Airnergy: Nádasi, Gabura, Machalek, Gecse, Szabó, Kocsi I., Kardos, István, Dévényi, Kocsi H., Iváncsik Edző: Gabura Gyula

Gsz.: Soltész (3), Péntek, Eőri ill. Dévényi, Kocsi J. (2), Kocsi H., Szabó (2), Gabura

 

Pontszerzés az utolsó utáni pillanatban

A férfi csapat mellett a lányok is pályára léptek, idén már az NBII-ben. Az eredeti időpontról elhalasztott mérkőzést a BEAC csarnokban rendezték, ahol a hazai ELTE mindenképp otthon akarta tartani a három pontot. Mindent meg is tettek ezért lányok, de mezőnyfölény és a helyzetek ellenére egy ELTE szöglet után a veresegyházi csapat szerzett gólt. Ennek ellenére továbbra is az ELTE uralta a mérkőzést, és ennek eredménye, hogy két perccel a vezető gól után egalizálni tudtak Pfundtner révén.  A fordulás után sem változott a játék képe, de újra a mérkőzésen inkább domináló ELTE kapott gólt. Sokáig úgy tűnt, hogy pont nélkül marad a hazai csapat, de a sok erőfeszítés eredményes lett, hiszen az utolsó pillanatban egy szöglet után, a nagypályás válogatottba meghívót kapó Tatai egyenlített, és állította be a 2-2-es végeredményt.

ELTE-BEAC – Veresegyháza: 2-2

ELTE: Szabó, Juhász, Pfundtner, Baksai, Winternitz, Móczik, Gladity, Béres, Kovács, Nyéki, Tatai, Horváth, Bayer, Kövecses                 Edző: Sajben Marcell

Veresegyház: Nyárádi, Orbán, Pavlik, Mátyás, Szennai, Deák, Botka, Lengyel, Nagy
Edző: Tóth László

Gsz.: Pfundtner, Tatai ill. Mátyás, Botka

 

A férfi csapat október 5-én, hazai pályán fogadja 20:00-tól, a tavalyi szezonban ötödik helyen záró TFSE-t, így újabb „egyetemi rangadó” vár a BEAC-ra, ahol minden bizonnyal az első három pont megszerzése lesz a cél. A női csapat soron következő mérkőzését Zalaegerszegen, a Göcsej SK vendégeként játssza majd, október 3-án szombaton. A folytatás tehát már héten, a körkép pedig a jövő héten érkezik.

kép forrása: ELTE – BEAC Facebook

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]