Óriási magyar siker a Davis-kupán!

A legjobban jegyzett férfi magyar teniszező, Fucsovics Márton sikerének köszönhetően 1999 után újra az I-es csoportban játszanak teniszezőink, ahol már olyan ellenfelekkel találkozhatnak, mint a világranglistát sokáig vezető Rafael Nadal irányította spanyolok.

Fucsovics ellenfele a 425. helyen rangsorolt bolgár Alekszandar Lazov volt, és egy esetleges győzelem esetén Borsos Gábor már azzal a tudattal léphetett pályára Dimitir Kuzmanov ellen, hogy biztos a feljutás.

Végül ez a forgatókönyv érvényesült, Fucsovics az első szettben 3:2-nél elvette Lazov adogatását, a sajátjaiban nem hibázott, ezzel hozta a játszmát. A másodikban már 2:0-ra is vezetett a magyar versenyző, innen kapaszkodott vissza ellenfele, amiben közre játszhatott a bolgár szurkolók sportszerűtlen viselkedése is. A közjáték ellenére a harmadik játszma lett a legsimább, Fucsovics kétszer is brékelni tudott, így két óra tizenhét perc alatt megnyerte a mérkőzést.

Ezzel tizenhat év után újra az I-es csoportban szerepelhetünk, amihez utoljára 2011-ben álltunk a legközelebb, de akkor 5-0-ra kikaptunk a többek között Andy Murray-t is felvonultató britektől. A magyar siker annak tükrében külön kiemelkedő, hogy tavaly még az euro-afrikai zóna legalján, a III-as csoportban szerepeltünk, így egymás után két osztályt is sikerült feljebb lépnünk. A második, tét nélküli meccsen Borsos Gábor 6:2, 6:7, 6:2 arányban maradt alul Kuzmanovval szemben.

TENISZ, DAVIS-KUPA

EURO-AFRIKAI ZÓNA II-ES CSOPORT, DÖNTŐ
BULGÁRIA–MAGYARORSZÁG 2:3 (Szófia, salak)
Alekszandar Lazov–Fucsovics Márton 3:6, 4:6, 2:6
Dimitar Kuzmanov–Borsos Gábor 6:2, 6:7, 6:2

Forrás: nso.hu
Kép forrása: nso.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]