Már aranyunk is van Dél-Koreából!

Ahogyan már beszámoltunk róla, ezek a forró júliusi napok az Universiade napjai. Az olimpia előszobájában a magyar sportolók eddig halmozzák a sikereket.

Az első (és remélhetőleg nem is az utolsó) aranyérmet evezésben szereztük, a normál súlyú kormányos nélküli kettes döntőjében Simon Béla és Juhász Adrián lettek a befutók, bő fél másodperccel verték a mezőnyt. Pedig sokáig izgulhattak a nézők: a 2000-es távon még 1750 méternél is a harmadik helyen voltak, de óriási hajrával maguk mögött hagytak mindenkit. Simon Béla mondta el, hogy az egyik edzőjük a repülőút végén rosszul lett, azóta a szöuli kórház intenzív osztályán fekszik altatásban – érte is küzdöttek a fiúk.

A kézilabdásaink Japánt verték, annak ellenére, hogy nehezen rázódtak bele a meccsbe, a végeredmény 31-26 lett, Bali és Németh László is 6-6 pontot szereztek.

A vívók eddig két megszerzett bronzérmét Liszkai Tamás, Németh András és két kardvívónőnk, László Kata és Péntek Brigitta nem tudták gyarapítani. Judóban, bár derekasan helytálltak, 52 kg-ban Keliger Bernadett, 66 kg-ban Gorjanácz Zsolt is búcsúzott már a versenytől.

Az asztaliteniszes fiúk és lányok is jól szerepeltek eddig, a férfi vízilabdacsapatunk pedig még mindig veretlen!

Hamarosan beszámolunk a további sikerekről is, amelyeknek számos ELTE-s sportoló is részese lehet.

Forrás: mefs.hu

Kép: businesskorea.co.kr

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]