Szilágyi Áron Európa-bajnok!

Az ELTE-s Szilágyi Áron a montreux-i vívó Európa-bajnokság hétfői versenynapján aranyérmet szerzett! A kitűnő vívás mellett elszántságból is jeles.

Szilágyi Áron nevét legtöbben akkor jegyeztük meg, amikor a 2012-es londoni olimpián aranyérmet szerzett. Hazatérése után sikerült is egy interjút készítenünk vele, amelyet itt újra megtekinthetsz. Azóta egy világbajnoki bronzérmet, most pedig egy Európa-bajnoki aranyat szerzett. Úgy tűnik ismét aktuális lesz egy interjú…

Olimpiai bajnokunk a fehérorosz Szjarhej Sacsanyin 15:6-os, a belga Seppe Van Holsbeke 15:14-es, a francia Vincent Anstett 15:7-es és az orosz Alekszej Jakimenko 15:13-as legyőzésével jutott el a döntőig, amely nem nélkülözte a fordulatokat.

Az utolsó asszó elején ugyanis, 6:5-ös vezetésnél a német Hartung akciójánál Áron leszorult a pást végére, ahol el is csúszott. Ellenfele ekkor gyorsan egyenlített, ő pedig ápolásra szorult. Jobb bokáját tíz percig kezelték. Úgy tűnt, hogy ez a kiesés rányomja bélyegét a döntőre.. A folytatásnál a német két gyors tussal meglépett. 6:8-nál mehettek a felek az egyperces szünetre. A pihenő utáni első találatot ismét Hartung szerezte.

Áron azonban igazi sportemberként, újra képes volt felvenni az elvesztett fonalat. Nem kímélte magát, bátran kezdett el vívni, aminek köszönhetően egyre magabiztosabbá vált, 10:10-nél pedig már egyenlített is. Innen mindössze csak egy találatot kapott, miközben ő ötöt adott. Holott – amint az a nemzetközi szövetség közvetítéséből kiderült – továbbra sem volt rendben a bokája, egy-egy akció után sántikálva ment vissza a vonalra. A hősies küzdelemben végül 15:11-re nyerni tudott. Mindnyájan példát vehetünk hatalmas elszántságáról.

Gratulálunk az óriási diadalhoz!

forrás: http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/vivo-eb-szilagyi-aron-aranyermet-nyert-2418629
fotó: nemzetisport.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]