Segítsünk együtt a tusnádfürdői gyerekeknek! – Jótékonysági program a KEK-en

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját szervező Eötvös Loránd Tudományegyetem és Budapesti Egyetemi Atlétikai Club az egyetem polgárait, a magyar felsőoktatás és a hazai sportélet szereplőit kívánja megszólítani felhívásával.

A szervezők kiemelik: fontosnak tartják, hogy a Kárpát-medencei magyar közösség figyelmét felhívják az egyetemi sport helyzetére és a fiatal, magyar értelmiségi közösségek kapcsolatának ápolására, építésére.

Céljuk, hogy minden évben olyan rendezvényeket szervezzenek, amely a magyar fiatalok számára ismerkedési és sportolási lehetőséget tudnak nyújtani.

Három éve minden KEK-rendezvény egy-egy jótékonysági gyűjtéssel volt összekapcsolva. Ennek jegyében 2013-ban a Kárpátalján található Tiszakeresztúri Általános Iskola magyar diákjai számára szerveztek jótékonysági gyűjtést, tavaly pedig a szabadkai Hallássérült Iskolaközpont tanulói számára gyűjtöttek sportfelszereléseket, sportjátékokat, melyeket az iskolai sportnapon lehetőségük volt személyesen átadni a rászoruló gyerekeknek.

A nemes cél érdekében most is összefognak a KEK szervezői és résztvevői, hogy a sporton keresztül segítsenek ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. Az idei karitatív kezdeményezés során a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ tanulóit, ifjú sportolóit szeretnék minél több sportfelszereléssel támogatni.

A Szent László Gyermekvédelmi Központot Böjte Csaba testvér és nevelői 2006-ban alapították Tusnádfürdőn. Az intézmény a Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthona, célja az Erdélyben embertelen körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. A gyerekek mindennapjaiban és nevelésében nagyon fontos szerepet játszik a sport, minden lehetőséget igyekeznek kihasználni: foci- és kézilabda edzést tartanak, úszni és biciklizni járnak, még a síelést is kipróbálják telente. A Tusnádfürdő gyermekvédelmi központról bővebb információ IDE kattintva olvasható:

Segítsünk együtt a tusnádfürdői gyerekeknek!

Kérjük, hogy felajánlásaival Ön is csatlakozzon a KEK szervezőinek kezdeményezéséhez!

A felajánlott sportszereket az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén, a BEAC irodájában lehet leadni hétköznapokon 8:30-16:30 között, ill. a KEK ideje alatt.

Rendezvény időpontja:
2015. március 5-7.
Gyűjtés határideje:
2015. március 7.

Támogatók:

MLSZ, MEFS, Joma, Mayer Pincészet, BEAC, ELTE EHÖK, ELTE Sport Kft., ELTE Karrierközpont –ELTE Sportiroda, ELTE PPK, ELTE BTK

A KEK fővédnökei:
Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora
Dr. Simicskó István, az EMMI sportért felelős államtitkára
Tarlós István, Budapest főpolgármestere

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere

Nyilasi Tibor, Ezüst-cipős, 3x magyar bajnok, 70x válogatott labdarúgó
Prof. Dr. Karácsony András, BEAC elnök
Prof. Dr. Kiss Ádám, Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnök

Kapcsolat, információ:
Tel.: 061-209-06-17
E-mail: info@beac.elte.hu
Cím: 1117 Budapest, Bogdánfy Ödön út 10.

(Forrás: kek.elte.hu)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]