Sárkányok és koncertek

Az Antall József Tudásközpont jóvoltából 2015. április 25-én ismét megrendezésre kerül a tavaly is nagy sikert aratott Dunai Regatta. A sárkányhajók küzdelmeit idén egy zenés tehetségkutató fogja színvonalas koncertekkel színesíteni.

A rendezvény lényege, hogy különböző egyetemek vállalkozó szellemű hallgatói evezőt ragadnak, és egy hajóverseny keretei között mérik össze tudásukat, kitartásukat és lelkesedésüket. A nyolcasokba profi evezősök ülnek, az amatőr, viszont annál serényebb egyetemisták pedig a sárkányhajók hajtásáért lesznek felelősek. Idén, a főváros kilenc egyeteme mellett (BCE, BME, ELTE, NKE, SE, TE, BGF, PPKE, ANNYE), három vidéki, (PTE, SZTE, SZE) illetve, a messzi tengerentúlról és az egyetemen játszódó filmekből már jól ismert, patinás egyetemek (Harvard, Princeton) két amerikai csapata is vízre száll!

A hajók Budapest lüktető szívében fognak, tomboló szurkoló-tömegek buzdításával megtámogatva, végigsiklani.  Egész konkrétan megfogalmazva a Parlamenttől, valamint a Vigadótól a BME központi épületéig tartó szakaszon lesz lebonyolítva a rendezvény.

Természetesen az sem fog unatkozni, aki nem versenyzőként látogat ki a Regattára. A Műegyetem rakparton izgalmas sportok kipróbálására lesz majd lehetőség, és ha az ember már kellően kimozogta magát, visszamehet szurkolni kedvenc evezőseinek. A hajóversenyeket nem mellesleg Gundel Takács Gábor fogja közvetíteni. Ezen felül számos program, koncert és pomponlány fogja tovább kényeztetni a kedélyeket. A színvonalra aligha lehet majd panasz, ugyanis a sporteseménnyel összefűzik a Sound of the University elnevezésű tehetségkutató versenyt. Az erről készült kedvcsináló videó önmagáért beszél.

A vízi élményre és a zenélős mókára is van még lehetőség jelentkezni. Aki sárkányhajóba szeretne pattanni és evezni a dicsőségért, az 2015. március 8. (vasárnap) éjfélig adhatja le a nevezést. Aki úgy érzi, hogy zenei tehetsége kimagasló, vagy, hogy van egy király, mindent ütő bandája, és szívesen, nagy közönség előtt is a húrok közé csapna, az március 1. (vasárnap) éjfélig jelentkezhet a Sound of the University-re.

Minden további részletet és információt megtaláltok a Dunai Regatta honlapján vagy az esemény Facebook-oldalán.

Mozogni jó, bulizni jó, egyszerre a kettő pedig még jobb, úgyhogy csak semmi kifogás, látogassatok ki a rendezvényre idén Ti is!

 

fotó: sarkanyhajozas.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]