Sikeres volt az első ELTE Sport7

Több mint ezer, a sport iránt érdeklődő hallgató részvételével zajlott le az ELTE és a BEAC első, sportágait népszerűsítő rendezvénye. Ha mégis lemaradtál volna róla, akkor válogass a sportok közül most a BEAC oldalán…

Sokan érkeztetek valamilyen sportmúlttal az egyetemre, és közületek sokan szeretnének a jövőben is sikeres sportolók, de legalábbis fittek maradni. Érkeztetek olyanok is szép számmal, akik sohasem sportoltatok komolyabban, de a jobb kondi és közérzet miatt, esetleg az utcai önvédelem miatt, vagy csak pusztán egy baráti jó tanács hatására motiváltak lettetek, hogy belecsöppenjetek a sportéletbe.

Nektek szólt ez az egy hét, amelyre ha kilátogattatok, akkor biztosan megtaláltátok a hozzátok legjobban illő sportot. Szeptember 8-ától 11-éig ugyanis lehetőség nyílt arra, hogy az Egyetem összes sportágát ingyenesen kipróbálhassátok, az edzésekbe bekapcsolódhassatok és érdeklődjetek az edzőktől az edzésekről, egyéb tudnivalókról.

Rendkívül színes volt a paletta. Szinte az összes népszerű labdajátékot, a kemény küzdősportokat, az alakformáló sportokat, falmászást, sakkot, modern táncokat, evezős sportokat, valamint az atlétikai sportokat is kipróbálhattátok. Rendszerint késő délután, 16:00 és 21:00 között nyílt lehetőség az edzéseket megtekinteni, kipróbálni. A pontos időpontokról az esemény Facebook oldalán informálódhattatok.

Mi szerdán látogattunk ki a BEAC-ra, hogy megtekintsük néhány sportágat. Mikor odaérkeztünk éppen aerobikozó lányok szuszogtak szép számmal a gyakorlatokra. Rendkívül népszerű volt ugyanis az aerobik, csakúgy, mint a teniszpálya másik végében lévő Muay thai edzés. Mellettük a tollas viszonylag kisebb létszámmal, de annál nagyobb színvonalon „dübörgött”. A középső pályán brazil jitsu edzést láthattunk, amelynek profizmusáról csak annyit jegyeznénk meg, hogy az edzésre ellátogatott Szűcs Kristóf is, a sportág első magyar világbajnoka. A szélső pályán kosárlabdázó lányok melegítettek. A Tükrös Teremben pedig misztikus ázsiai zenére, különböző szúró-vágó fegyverek kíséretében Kung Fu edzés folyt, viszonylag kis létszámmal. A folyosón búcsúzóul még lejátszottunk egy sakkpartit a sakkszakosztály lelkes, és rendkívül segítőkész tagjaival. Akik már igen sok órája, nem múló lelkesedéssel játszották sorra a partikat.

Jó volt látni az elhivatottságot, a jó értelemben vett “megszállottságot” ezeken az ELTE-s sportolókon, szakosztályvezetőkön, miközben végtelenül segítőkészek és nyitottak voltak az újak felé. Úgyhogy bátran keressétek fel őket, amennyiben nem volt alkalmatok kilátogatni a Sport7-re.

Itt megtaláljátok az összes sportolási lehetőséget a kapcsolattartók elérhetőségeivel együtt.

Jó sportolást!

Fotók: Nagy Ádám

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]