Győzött a tavaszi fáradtság

Március 24-én elindult a férfi futsal NB II rájátszása, a B csoportban az ELTE-BEAC csapata az Ózd Városi SE-t látta vendégül, és sajnos könnyen megszerezhető 3 pontot engedtünk át a borsodiaknak.

Őszintén szólva, a meccs előtti bemelegítésnél nem sok sikert jósoltunk volna a vendég együttesnek, a mieink sokkal szervezettebben, egységesebben melegítettek, míg az ellenfél inkább csak kapura lődözgetett. Ráadásul cserepadjukon is mindössze három játékos foglalt helyet, ami teremfociban elég kevésnek mondható.

Az első pár percben pontosan az történt, amit előre sejteni lehetett, a fehér mezes hazaiak lendületes támadásokat vezettek, míg a vendégek felívelésekkel próbálkoztak, ekkor még sikertelenül. A vezetésre sem kellett sokat várni, a 3. percben Káplár Tamás egy távoli lövésével előnybe kerültünk, és mint később kiderült, ez utoljára történt meg a meccs folyamán. Az intő jelek már a gól után megmutatkoztak, az ózdi egyesület két kapufát is rúgott, míg az ELTE nem igazán tudott veszélyes akciókat kialakítani. A védelmünk mögé beívelt labdák rendre pontosak voltak és a 10. percben egy kavarodás után Füleki Csaba kiegyenlített. A félidő további részében inkább a mezőnyjáték dominált, majd a vége előtt egy perccel mindkét csapat magához ragadhatta volna az előnyt. Előbb hazai oldalon ajtó-ablak ziccerben nem sikerült a kapuba lőni, de legalább az ózdi kontratámadásból sem született találat, mivel a gólvonalról sikerült tisztázni, így 1-1-es állással vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész első három perce igazi gólesőt hozott, amiben sajnos mi áztunk el. Tizenegy másodperc alatt előnybe kerültek a sárgamezesek, a szokásos felívelésük után Jakab Ákosnak fejelték vissza a labdát, aki közelről nem hibázott, 1-2 oda. A válaszra nem kellett sokat várni, a 22. percben egy gyors passzos támadás végén Nery Krisztián egalizált. Azonban a vendégek lendülete nem tört meg, egy perc múlva egy rosszul elfejelt labdára ketten is érkeztek, és hiába lett előbb kapufa, Füleki Csaba hamarabb eszmélt, mint a védők, így újra Kohári Tibor együttesénél volt az előny. Ráadásul egy perc sem telt el, és az addig remekül védő Molnár Rolandot meglepte egy rövidre érkező labda, így már kétgólosra nőtt a hátrányunk. A következő percek a vendégek kapusáról, Konyha Szabolcsról szóltak, aki hihetetlen védéseket bemutatva valósággal sokkolta a hazai közönséget és játékosokat. A 32. percben tovább nőtt az ózdi előny, egy szöglet után megint későn kapcsoltunk, Török Richárd ezt ki is használta és találatával már 2-5 állt az eredményjelzőn. Erre már éledeztek a hazai játékosok is: egy perc múlva Árendás Tamás kozmetikázott az eredményen, de még mielőtt bármiben is reménykedhettünk volna, Füleki Csaba lehetetlen szögből tett kapura egy labdát, és újra három gól volt a különbség. Ezután megint Konyha Szabi egyszemélyes showműsora következett, hiába hoztuk le a kapusunkat és rohamoztunk immár egyel több mezőnyjátékossal, ezen az estén egyszerűen nem lehetett túljárni az ózdi hálóőr eszén. Ráadásul egy eladott labda után Oltyán Zsolt passzolt az üres kapuba, így a vége előtti negyedik találatunk már csak szépségtapasznak bizonyult, a kialakult 4-7-es végeredménnyel a tabella utolsó helyére kerültünk.

(Fotó: Simó Szabolcs)

Férfi futsal rájátszás, NB II, B csoport

ELTE BEAC – Ózd Városi SE: 4-7 (1-1)

V: Baghy Cs.

ELTE-BEAC: Molnár – Gallatz, Simon, Árendás, Káplár

Vezetőedző: Kénoszt Ferenc

Kispadon: Kiss, Nery, Soltész, Hortobágyi, Váczi, Béni, Lelkes

Ózd Városi SE: Konyha – Oltyán, Gál, Füleki, Titkó

Vezetőedző: Kohári Tibor

Kispadon: Jakab, Török, Titkó

Gólszerzők: Káplár (3.), Nery (22.), Árendás (33. és 37.) ill. Füleki (10., 23., és 34.), Jakab (21.), Török (23. és 32.), Oltyán (36.)

Sárga lap: Simon (37.) ill. Füleki (40.)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]