Éjszakai futsal a BEAC-on

Február 15-én, szombat este első alkalommal került megrendezésre az éjszakai focikupa az ELTE-BEAC szervezésében.

Február 15-én, szombat este a top ligák mérkőzései mellet jelentős figyelem irányult a BEAC csarnokára, ugyanis első alkalommal került megrendezésre az éjszakai focikupa az ELTE-BEAC szervezésében. Az érdeklődést remekül példázza, hogy 15 csapat nevezett a tornára, a baráti társaságok mellett komoly hagyományokkal bíró kispályás egyesületek is megjelentek, de a legnagyobb figyelmet (és tapsot) kétségkívül az NB II-ben vitézkedő női futsalosok kapták. A csoportmeccsek este fél kilenckor kezdődtek és egészen reggel hatig tartottak, igaz, ahogy közeledett a hajnal, úgy lehetett egyre több alvó embert felfedezni a csarnok legeldugottabb részein. A középdöntőbe a csoportok két legjobb együttese jutott, első helyen a Berugosz, a Drímtím és az NSZK, míg második helyen a MEGHÁT, a Tóber Futsal és a Sára Team kvalifikálta magát.

Vasárnap reggel fél hétkor egy parázs csatára ébredhettek a korán kelők, a két kiállítással megtűzdelt meccsen 5-4-re nyertek a Tóberos srácok a Berugosz ellen. A második egyenes kiesési mérkőzés is rengeteg izgalmat tartogatott, egyetlen találat esett, azt az NSZK szerezte, így a torna meglepetés csapata, a MEGHÁT búcsúzott a későbbi küzdelmektől.  A harmadik döntős sorsáról a Drímtím – Sára Team összecsapás döntött, és Molnár János, a Drímtím kapusa úgy gondolta, egyetlen gólt engedélyez az ellenfélnek, majd lehúzza a rolót, így hatalmas bravúrjainak köszönhetően 4-1-re nyertek a piros mezesek.

Ezzel kialakult a hármas döntő résztvevőinek névsora: a Drímtím, az NSZK és a Tóber Futsal játékosainak kellett továbbra is talpon maradni. A döntő első találkozóján húsz másodperccel a vége előtt még döntetlen állt az eredményjelzőn, de ekkor jött Zimermann Zoltán találata, és ezzel 3-2-re nyert az NSZK a Tóber ellen. A szövetségi köztársaság katonáinak egy perc pihenő jutott, majd a Drímtím rohamaival kellett megküzdeniük, de azzal a tudattal, ha nyernek, bajnokok. A rájuk nehezedő nyomás nem törte meg őket, hiába kezdett jobban a Drímtím, az NSZK megfordította mérkőzést, amiben oroszlánrészt vállalt a kapusuk, Nagy László, így a 4-2-es eredmény a kupagyőzelmüket jelentette. A második hely sorsáról az utolsó mérkőzés döntött, az éjszaka császárai címre is pályázó Drímtím legénysége felszabadultan játszva 5-2-re múlta felül a Tóber Futsal alakulatát, Bata Árpád mesterhármasig jutott, és összesen 11 gólt szerezve a torna gólkirálya lett. A legjobb kapus és a legjobb játékos a bajnokcsapatból került ki, előbbi Nagy László, utóbbi pedig Zimermann Zoltán lett.

Reméljük, mindenki jól érezte magát, aki alvás helyett a mozgást választotta. Fél év múlva újra találkozunk, még kevesebb alvással és még több sporttal!

Az NSZK csapata: Nagy László (K)- Nyitrai Tibor, Kulcsár Ádám, Zimermann Zoltán, Farkas Márton, Szabó György

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]