Megráncigáltuk az oroszlán bajszát

NB II-es férfi futsalcsapatunk az utolsó pillanatokig meccsben volt a listavezető Dunakeszi Kinizsi ellen.

Hétfőn este minden szem a tévére szegeződött, ugyanis kiosztották az Aranylabdát és kihirdették az év legjobb csapatát. A végül győzelmet arató Cristiano Ronaldo mellett látni lehetett Ribéryt, Messit, Ibrahimovic-ot, de mint tudjuk, gólt lőni eddig még egyiküknek sem sikerült a magyar bajnokságban. Így, aki minőségi szórakozásra vágyott, kilátogatott a BEAC csarnokába, ahol az ELTE fogadta a listavezető Dunakeszi Kinizsi futsal csapatát a férfi futsal NB II rangadóján. A vendégcsapatban több ismert arcot fel lehetett fedezni, így ott volt a Manchester United ellen gólpasszt adó Szamosi Tamás, a „tizenegyesölő” Tóth Iván, az U20-as válogatott Berki István, a Győri ETO frissen kinevezett edzője, Horváth Ferenc és a Parlament csatára, Szijjártó Péter is a Kinizsit erősítette.  A hazai oldalon a budapesti kispályás bajnokságok csapataiból lehetett pár játékos ismerős, hiszen az NSZK, a Paksi Halászlé és a Torpedo Vodka évek óta meghatározó együttesei a ligának.

A játék színvonala méltó volt a tabella első két helyezettjéhez és a kispályás foci minden szépségét felvonultatta. Már a 2. percben betaláltunk egy kontrából, elnémítva ezzel a lelkes vendég szurkolókat. (Mintegy 20 ultra kísérte el a dunakeszi alakulatot, akiknek átlagos életkora 10-15 és 60-80 év között mozgott.) A gyors gól felpörgette a Kinizsit, hat perc alatt válaszoltak, majd fél percre rá már az előny is náluk volt. Az ELTE-BEAC sem szeppent meg, egy szerencsés góllal tíz perc után döntetlenre állt a találkozó. Szijjártó Péter csapatkapitány együttese a félidő előtt időt kért, ami hasznosnak bizonyult, mivel tíz másodperccel a lefújás előtt a spanyol légiós Jordi Alba Illa találatával a pihenőre a vendégek mehettek egy gólos előnnyel.

A második játékrész igazi fociünnepet hozott – sajnos számunkra fájó kimenetellel. A félidő elején két szemet gyönyörködtető támadással előbb egyenlítettünk, majd átvettük a vezetést, ezt követően pedig Jordi elcsúszását kihasználva már két gól volt az előnyünk. A Kinizsi óriási tempót diktált, aminek meg is lett az eredménye, öt perc után felzárkóztak egy gólra. A vendég rohamok folytatódtak, amit csak egy utolsó emberes szabálytalansággal sikerült megállítani, ezt a játékvezetők pedig egy piros lappal és a vele járó 2 perces kiállítással „jutalmazták”. Az 5 a 4 elleni játékban a mieink hihetetlen koncentráltsággal és fegyelemmel védekeztek, a hálóőr remekül játszotta a kilépő 4. védő szerepét, öröm volt nézni, ahogy tolódtak. Ezt a tempót azonban nem lehetett végig bírni, betalált a Kinizsi így ismét döntetlenre állt a mérleg. Mindössze húsz másodpercig, mert gólra gól volt a válasz, 6-5 ide. Szép cselek, pontos ütempasszok, remek kapáslövések következtek, majd hat perccel a vége előtt egy felesleges faulttal megint emberhátrányba került a BEAC, és mivel ez a 6. szabálytalanság volt, következett a kisbüntető. Az egész meccsen remekül játszó Jordi nem hibázott, újra döntetlenre álltak a csapatok. Természetesen egy ilyen találkozó csakis drámai befejezést hozhatott, 75 másodperccel a vége előtt nem volt meg az összhang a hazai oldalon, egy lehulló labdát a védő elfejelt a kapus kezéből, amit a kapuba emelt a szemfüles dunakeszi támadó… Sajnos erre már nem volt válasz, a végeredmény 6-7 lett, a listavezető 3 ponttal távozhatott a BEAC pályájáról, így kedden egy vidám arc biztosan volt a magyar országgyűlés épületében.

Írta: Palkó Márton

(Fotó: Simó Szabolcs)

(További képek a mérkőzésről készült galériában!)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]